Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA'da uzman psikolog Sabri Yurdakul, Kurban Bayramı'nda hayvan kesiminin çocukların gözleri önünde yapılmaması gerektiğini belirterek, kurbanlığın kesilmesine şahit olan çocukların, sevdiklerini kaybetme korkusuna kapılabileceklerini söyledi.

        Uzman psikolog Sabri Yurdakul, kurban kesimini izleyen çocukların iki tür travma yaşayabileceğini dile getirdi. Yurdakul, "Birincisi ve en önemlisi, özellikle o kurbanı alıp, besleyip, büyütüp sonra da onun kesilmesine şahit oldukları zaman çocuklarımız bizleri kaybetmekten korkmaya başlıyorlar. Yakınlarının başına bir şey gelecek, ölecek diye kaygılanıyorlar. İkincisi ise fazla bağlanmasa da kurban kesimine şahit olanlar. Bu çocuklarımız da kan görme ve ölme korkusu yaşayabiliyorlar" diye konuştu.

        'ŞİDDET EĞİLİMİNE NEDEN OLMAZ'

        Kurban kesimini gören çocukların şiddete eğilimli olduğuna dair bilimsel bir veri olmadığını kaydeden Yurdakul, "Çocuklar zaten kesim esnasında çok korkuyorlar. Bunu görüp de şiddete yönelmelerini çok beklemiyoruz. Ama bir çocuğun içinde şiddet duygusu varsa, aile içinde şiddete maruz kalıyorsa, kurban kesimini görse de görmese de şiddete yöneliyor. Kurban kesimine çocukları şahit etmeyelim. 1516 yaşlarında, özellikle ergenlik çağında olan çocuklarımız için de travmatik bir durum. Aileler bunu çocuklarını anlatabilirler. Dinsel bir inanış gereği olduğunu söyleyebilirler. Ama çocuklarını buna şahit olmak durumunda bırakılmamaları gerekir" dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa