Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA Veterinerler Odası Başkanı Nihat Köse, vatandaşların kurbanlıklarını keserken mutlaka işin uzmanı kişilere ya da belediyenin belirlediği kesim yerlerinde bulunan kasaplara kestirmeleri gerektiğini aksi taktirde kurbanlığın etinin yaklaşık yüzde 10'un israf olacağını söyledi.

        Kentte bu sene kurban olmaya uygun 11 bin 239 büyükbaş ve 109 bin 74 küçükbaş hayvan olduğunu belirten Köse, Adana'da kurbanlık hayvan sıkıntısının yaşanmayacağı söyledi. Kurbanlık aldıktan sonra özellikle kesiminin hassas bir konu olduğunu söyleyen Köse şöyle konuştu:

        "Kurbanlıkların kesim işleri çok önemlidir. Her bayramda yurttaşlarımız kesimi kendisi yapmaya çalıştığı için hem yaralanmalar yaşıyor hem de kurbanlık etinin bir kısmını israf etmiş oluyor. Kesim mutlaka ehil kişilerce ve belediyelerin belirlediği kesim yerlerinde yapılmalıdır. Ayrıca ehil olmayanların kesim yapması sonucu yaklaşık yüzde 10 civarında etin israf olduğu ve derilerinde kesilmesi nedeniyle ekonomik değerini yitirdiği gözlenmektedir. Hem kendi sağlığımız hem de kurban etimizden gerektiği verimi almak için kesimlerimizi bilinçsiz bir şekilde yapmamalıyız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa