Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Adalet onlara emanet
        .png
        .png

        Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminde yargı teşkilatının emanet edileceği isimler belli oldu. Bakanlıktan hakim kökenli Müsteşar Selahaddin Menteş ve Müsteşar Yardımcısı Cengiz Öner bakan yardımcısı oldu. Avukat kökenli olan ve 26. Dönem AK Parti Milletvekilleri Yıldız Seferinoğlu ve Hilmi Bilgin de Bakan Yardımcısı olarak yeni dönemde yargı teşkilatına hizmet edecek.

        Habertürk muhabiri Fevzi Çakır'ın haberine göre, Abdulhamit Gül’ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeniden Adalet Bakanı olarak atanmasının ardından yargı teşkilatının merakla beklediği diğer atamalar da belli oldu. 4 isim bakan yardımcısı olarak görevlendirildi. Bu isimler şöyle;

        SELAHADİN MENTEŞ: 3 Ekim 1970’te Malatya’ da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1994 yılında mezun oldu. 1995 yılı Eylül ayında Elazığ Adli Yargı Hâkim Adayı olarak kamu görevine başladı. 1998 yılında Denizli Buldan hâkimi olarak atandı. Buldan da ki görevinden sonra Eskişehir-Han, Adıyaman-Gölbaşı hâkimi olarak görev yaptı.

        2006 yılında Diyarbakır’da özel yetkili Ağır Ceza Mahkemesi’nde üye hâkim olarak görev yaptı. 2010 yılında Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı oldu. 2012 Yaz Kararnamesi ile Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atandı. 2013 yılında Ankara Adliyesine atandı. 2014 Şubat-Mayıs 2017 tarihleri arasında müsteşar yardımcılığı, Mayıs 2017-Ekim 2017 tarihleri arasında Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 18 Ekim 2017 tarihinde Adalet Bakanlığı Müsteşarı olarak atanan Menteş evli ve iki çocuk babası.

        CENGİZ ÖNER: 1974 yılında Manisa’nın Demirci ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimi Demirci'de tamamladı. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Kamu Hukuku alanında Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. 1998 yılında Avukatlık, 2001 yılında Hakim ve Savcılık Stajını bitirdi. Sırasıyla Ağrı Patnos Cumhuriyet Savcılığı, Kütahya Şaphane Cumhuriyet Savcılığı, Ankara Ayaş Cumhuriyet Savcılığı, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimliği, Beypazarı Cumhuriyet Başsavcılığı, Isparta Cumhuriyet Savcılığı, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 29 Temmuz 2017 tarihinde Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

        HİLMİ BİLGİN: 26 Mayıs 1972'de Sivas’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. SSK Sivas İl Müdürlüğünde kurum avukatı olarak görev yaptı. Memuriyetten istifa ederek serbest avukat olarak çalıştı. Sivas Barosu Disiplin ve Yönetim Kurulları Üyeliği, Sivas Baro Başkanlığı görevlerinde bulundu. Çeşitli sivil toplum örgütlerinde resmi ve fahri görevler üstlendi. Sivas Milletvekili seçildi. Anayasa Komisyonu Üyeliği yaptı, evli.

        YILDIZ SEFERİNOĞLU: 25 Temmuz 1969'da Rize Ardeşen'de doğdu. Avukat; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.26. Dönem İstanbul Milletvekili. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dostluk Grubu Başkanı olarak görev yaptı. İngilizce ve Arapça bilen Seferinoğlu, evli ve 3 çocuk babası.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa