Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Açıköğretim Fakültesi: 2019 AÖF Bahar kayıt yenileme nasıl yapılır? AÖF Kayıt yenileme tarihi

        AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? Şeklindeki sorular öğrenciler tarafından en sık aranılan konu başlıklarından biri oldu. İkinci dönem eğitim ve öğretim hayatına devam etmek isteyen öğrenciler bahar dönemi AÖF kayıt yenileme işlemi yapmak durumundalar. Peki, bugün itibariyle başlayan kayıt yenileme ne zamana kadar devam edecek? Ayrıntılar haberimizde...

        2019 AÖF KAYIT YENİLEME NE ZAMAN? DERS SEÇİMİ

        BAHAR DÖNEMİ
        Kayıt Türü İnternet Başvuru veKayıt Tarihi** Mazeretli KayıtTarihi Süre
        KAYIT YENİLEMEEKLE/SİL - Açıköğretim- İktisat- İşletme 11 Şubat 2019 Pazartesi22 Şubat 2019 Cuma 22 Şubat 2019 Cuma 12 Gün

        AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

        AÖF kayıt yenileme yapmak isteyen öğrenciler öncelikle https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinden öğrenci girişi yaparak ders seçimi yapmanız gerekiyor. Ders seçimi yapmadan banka ödeme bilgileri oluşmayacak ve kayıt yenileme işlemi gerçekleştirilemeyecektir.

        AÖF’ün yaptığı açıklamada uygulanacak yeni sistem şu şekilde; “Kayıt yenileme, Ders Seçimi (Ekle-Sil) işlemi ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşecektir.” Ders seçim işlemi aof.anadolu.edu.tr adresindeki Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılabilecek.

        REKLAM

        AÖF kayıt yenileme ücretleri Ziraat Bankası ATM’lerinden yatırılabilecek. Öğrencilerin aof.anadolu.edu.tr adresinden kayıt yenileme işleminin gerçekleştirildiğini kontrol etmesi gerekiyor.

        AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

        Ders seçimi yapmanızın ardından Öğrenci İşlemleri menüsünden Kayıt İşlemleri seçilerek periyot seçim ekranından “Periyot”, eğer birden fazla birime kayıtlı ise “Birim” seçim panelinden birim seçilmesi gerekmektedir.

        “Açılan Dersler”, “Seçilen Dersler”, “Başarısız Dersler” ve “Ders Programı” butonlarıyla listelenecek 4 sayfa vardır.

        “Açılan Dersler” yarıyıl bazında gösterilmektedir.

        “Birim Değiştir” satırında, satır üzerinde herhangi bir yere tıklanarak diğer birimler listelenecek ve seçilen birimin derslerine de bu şekilde ulaşılabilecektir.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa