Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam AB’de yoksulluğu en fazla Finlandiya ve Türkiye düşürdü - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayımladığı bültene göre, Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) seçilmiş Avrupa Birliği ülkeleri içinde eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert medyan gelirinin yüzde 60’ı dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre, 2015 yılına kıyasla 2016’da yoksulluk oranında en fazla düşüşün olduğu ülke 0.8 puanla Finlandiya olurken, bu ülkeyi 0.7 puan azalışla Türkiye, İngiltere ve Letonya izledi.

        Gazete Habertürk'ün haberine göre, Türkiye’de yoksulluk oranı, 2015’te yüzde 21.9 düzeyindeyken 2016’da yüzde 21.2’ye geriledi. Seçilmiş Avrupa Birliği ülkeleri içinde en yüksek yoksulluk oranına sahip ülke, yüzde 25.5 ile Sırbistan olurken, bu ülkeyi yüzde 25.3 ile Romanya ve yüzde 22.9 ile Bulgaristan takip etti.

        AB’de en düşük yoksulluk oranına sahip ilk ülke yüzde 9.7 ile Çekya, yüzde 11.6 ile Finlandiya ve yüzde 11.9 ile Danimarka. 2016’da bir önceki yıla göre yoksulluk oranında artışın en yüksek olduğu ülkeler ise 1.7 puanla İsveç, 1.2 puanla Hollanda ve 0.9 puanla Bulgaristan oldu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa