Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD, Sudan'daki gelişmelerden endişeli
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        ABD Başkanı Joe Biden'a New Jersey ziyaretinde eşlik eden Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Karine Jean-Pierre, uçaktaki gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

        Biden'ın Sudan'daki olaylara tepkisinin ne olduğunun sorulması üzerine Jean-Pierre, "ABD, geçiş hükümetine ordunun el koyduğuna yönelik haberlerden dolayı derinden endişelidir. Ordunun eylemlerini reddediyoruz, ev hapsine alınan Sudan Başbakanı ve diğer kişilerin bir an önce serbest bırakılması çağrısını yapıyoruz." ifadesini kullandı.

         Sudan'da darbe girişimi: Başbakan tutuklandı, yeri bilinmiyor!
        Sudan'da darbe girişimi: Başbakan tutuklandı, yeri bilinmiyor! Haberi Görüntüle

        Jean-Pierre, Sudan'da yaşananların ülke halkının iradesine, barış, özgürlük ve adalet umutlarına yönelik bir saldırı olduğunu belirterek, "ABD, Sudan halkının ülkede demokratik bir geçiş talebini güçlü bir şekilde desteklemeye devam edecektir ve Sudan halkının bu hedefine ulaşmasına en iyi nasıl yardım edeceğini değerlendirmeyi sürdürecektir." mesajını verdi.

        YARDIMLAR ASKIYA ALINDI

        ABD Dışişleri Bakanlığı, Sudan'daki darbe girişimine tepki olarak bu ülkeye yapılacak 700 milyon dolarlık yardımın askıya alındığını açıkladı.

        ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Sudan'daki darbe girişimine ilişkin Washington'ın pozisyonu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

        Sözcü Price, Sudan'daki darbe girişimine tepki gösterdi ve bir an önce sivil yönetimin öncülüğünde bir geçiş hükümetine dönülmesi çağrısını dile getirdi.

        Price, darbeye tepki olarak Sudan'a yapılacak 700 milyon dolarlık yardımı askıya aldıklarını, sivil yöneticilerin derhal serbest bırakılması gerektiğini ve süreci yakından takip edeceklerini belirtti.

        Ned Price, darbe girişimine karışanların, bu eylemlerinden dolayı sorumlu tutulacaklarını vurguladı ve darbe girişimlerini kesin bir şekilde reddettiklerini ifade etti.

        BEYAZ SARAY, TÜRKİYE KONUSUNDAKİ SORULARI DIŞİŞLERİ'NE YÖNLENDİRDİ

        Biden'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Osman Kavala ile ilgili açıklama yapan 10 ülkenin büyükelçisine yönelik açıklamaları konusundaki görüşleri ve Erdoğan ile görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine Jean-Pierre, "Bu konuda söyleyecek bir şeyim yok. Bu konuyu Dışişleri Bakanlığına sorabilirsiniz." yanıtını verdi.

        Jean-Pierre, "Türkiye'nin ABD'nin Ankara Büyükelçisini sınır dışı edeceğine dair bir emare var mı?" sorusuna da yanıt vermeyerek, soruların ABD Dışişleri Bakanlığına sorulması gerektiğini tekrarladı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa