Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Ankara'da

        Türkiye-ABD Suriye Çalışma Grubu 3. Toplantısı Dışişleri Bakanlığında gerçekleştirilecek.

        Toplantıya katılacak olan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve beraberindeki heyet, Dışişleri Bakanlığına geldi. Heyetler arası görüşmeler başladı. Jeffrey'nin ziyaretine Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Joel Rayburn de eşlik ediyor.

        Jeffrey, Türkiye'de buluşacağı yetkililerle Suriye'deki son durumu ele alacak ve Türk yetkililerle "Yüksek Düzeyli Suriye Çalışma Grubu" oluşturacak.

        PKK, PYD VE YPG RAHATSIZLIĞI İFADE EDİLECEK

        Toplantıda Türkiye adına Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal bulunuyor. Görüşmede Münbiç yol haritasında gelinen son durum masaya yatırılacak. Terör örgütü PKK, PYD, YPG'nin bölgedeki varlığından duyulan rahatsızlık ifade edilecek

        REKLAM

        Suriye'deki son gelişmelerin ele alınacağı görüşmede ayrıca, Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin korunması ve güvenliğinin sağlanması için her türlü tedbirin alınmaya devam edileceğinin vurgulanması bekleniyor.

        Öte yandan, bölücü terör örgütünün bölgeyi tamamen terk etmesinin gerekliliğinin altı da çizilecek.

        Jeffrey, Suriye politikasının oluşumunda görev alan ABD'li personelle de bir araya gelecek. ABD temsilcisinin Türkiye'nin ardından Ürdün'e bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa