Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD'den YPG'ye silah sevkiyatı devam ediyor!

        ABD'de terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye ağır ve gelişmiş silahlarvermekteki ısrarlı tutumundan geri durmuyor.

        Habertürk'ten Çetiner Çetin'in haberine göre Ankara'nın tüm uyarılarına rağmen ABD'nin örgütün Suriye koluna lojistik ve silah desteğinin devam etmesi Ankara'da Münbiç'e yönelik hazırlıkları hızlandırdı. Güvenlik birimleri, Münbiç ve Kobani için olası güvenlik projeksiyonlarını güncelliyor.

        Suriye sahasındaki yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Uluslararası DEAŞ ile Mücadele Koalisyonu adına ABD'li askeri danışmanların, Deyrizor'un doğusunda terör örgütü DEAŞ'a yönelik yürütülen operasyonlar çerçevesinde terör örgütü PKK'nın ağırlıklı olarak yer aldığı Suriye Demokratik Güçlerine (SDG) gelişmiş silahlar teslim ettiği öğrenildi.

        REKLAM

        ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyonunun, gelişmiş silahları SDG'ye teslim etmek üzere Ayn İsa ve Ayn el Arap'tan (Kobani) Deyrizor'un doğusundaki Hecin yakınlarına sevk ettiğini ve silahların dün akşam saatlerinde YPG'nin bölgedeki liderlerine teslim edildiği kaydedildi.

        SİLAHLAR TUTATANAK TUTULMADAN DAĞITILDI

        Bölgedeki siyasi kaynaklar; SDG, Çeyş Sivar ve Kürt Cephesi Tugayının saldırı hazırlıkları yaptığını ayrıca Şuhetat aşiretinin silahlı güçlerinin de bu operasyonda yer alacağını ve ön cephelerde yerlerini aldıklarını vurguladı.

        Silahların bu kapsamda dağıtıldığını ancak silahların herhangi bir tutanağa tabi tutulmadan teslim edildiğini ifade ettiler.

        SDG'nin uluslararası koalisyonunun desteğiyle DEAŞ'ı yok etmek amacıyla Hecin ilçesinde yürüttüğü operasyon 10 Eylül 2018 tarihinde başladı. Ancak YPG ve SDG Hecin'deki operasyonel süreci hep ABD'ye karşı bir şantaj unsuru olarak kullandı ve operasyonu silah temini için uzunca bir dönemden bu yana askıda tutmaya çalışmıştı.

        Son dönemlerde DEAŞ tarafından püskürtme saldırıları gerçekleştirildi. Kaynaklara ulaşan bilgilerde DEAŞ'ın bölgedeki birkaç noktayı geri aldığı belirtiliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa