Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz ABD'de faiz artışı beklentisiyle dolar 3.63 lirayı aştı, euro rekor kırdı - Döviz Haberleri

        Dolar, ABD tarım dışı istihdam verisine bağlı olarak hızlı tırmanışla 3.6339 liraya kadar çıkarken, euro da 4.24 lirayı da aşarak 4.2486 liraya kadar yükseldi.

        Dolara karşı son 3 ayın en düşüğüne inen TL, euro karşısında rekor düşük seviyeye geldi. Euro/TL, 4.2486 ile tarihi rekor kırdı.

        ABD'de tarım dışı istihdam eylülde kasırgaların etkisiyle 33 bin kişi azalarak son 7 yılın ilk düşüşünü kaydederken, işsizlik oranı yüzde 4,2'ye gerileyerek 2000 yılından bu yana en düşük seviyesini gördü. Ortalama saatlik ücretler ise yüzde 2,9 ile beklentileri aştı.

        Analistler, tarım dışı istihdamda düşüş yaşansa da güçlü gelen ortalama saatlik ücretler ile işsiz oranının yüzde 4,2'ye gerilemesinin piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışı beklentilerini kuvvetlendirdiğini söyledi.

        3.65 TL DİRENCİ ÖNEMLİ

        Integral Yatırım Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, dolarda 3.6365 seviyesine doğru yükseliş görüldüğünü belirterek, "Zaten kırılgan bir yapıda olan Dolar/TL kurunda verinin etkisi de sert oldu. Dolar kurunda şimdilik 3.65 direnci önemini koruyor. Bu seviyelerde satış baskısı görebiliriz ancak ne kadar etkili olacak tahmin etmek zor. Geri çekilmelerde 3.60 kritik destek. 3.60 seviyesi üzerinde seyirler korunduğu sürece dolarda yukarı direnç denemeleri devam edebilir" dedi.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU?
        REKLAM
        BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ İŞTE ALTIN FİYATLARI
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa