Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya AB'den bir İdlib'de hava saldırılarına karşı uyarı!

        Avrupa Birliği (AB), Suriye'de Beşar Esad rejimi ve Rusya'nın, ülkenin kuzeybatısındaki İdlib ve orta kesimlerindeki Hama illerinde düzenlediği hava saldırılarının yıkıcı insani sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu.

        AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, AA muhabirinin sorusuna verdiği yanıtta, daha önce de İdlib'deki askeri operasyonlara son verilmesi çağrısında bulunduklarını anımsatarak, "Saldırı yıkıcı insani sonuçlara ve acıya yol açacak. Muhataplarımızla konuya ilişkin görüşmelerimiz sürüyor. Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde yürütülen inisiyatifi desteklemeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

        29 SİVİL ÖLDÜ

        Sivil savunma kaynaklarına göre, bu ayın başından itibaren İdlib'in batısı, güneybatısı ve Hama'nın kuzeyine düzenlenen hava ve kara saldırılarında 29 sivil hayatını kaybetti. En az 71 kişi yaralandı.

        REKLAM

        Söz konusu sürede, Hama'nın kuzeyinden Keferzita beldesinde bir sivil savunma merkezi ile Has köyündeki yer altı hastanesi ve Hama kırsalındaki Latamne beldesinde bir hastane, düzenlenen hava saldırısında hizmet dışı kaldı.

        Öte yandan, Rusya ve Esad rejimine ait savaş uçaklarının bugün İdlib ve Hama illerinde sivil yerleşimlere, bir okula ve askeri muhaliflerin cephe hatlarına saldırıları sonucu 17 kişi yaralandı.

        Suriye'nin kuzeybatısında, askeri muhalifler ve rejim karşıtı silahlı grupların kontrolündeki İdlib ve çevresindeki bazı bölgelerin 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında "gerginliği azaltma bölgesi" ilan edilmesine karşın rejim ve zaman zaman Rusya, bölgeye hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa