Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji 2018 Siber Dayanıklılık Raporu açıklandı - Teknoloji Haberleri

        Yönetim ve dijital danışmanlık şirketi Accenture, “2018 Siber Dayanıklılık Raporu”nu açıkladı. 15 ülkede 19’u aşkın sektörde yıllık 1 milyar dolar ve üstü gelir elde eden şirketlerin 4600 siber güvenlik sorumlusuyla yapılan görüşmeler sonucu hazırlanan rapora göre geçen yıl hedefli siber saldırıların yüzde 87’sinin önüne geçildi, ancak kurumlar hala yılda ortalama 30 adet siber güvenlik ihlaline maruz kalıyor.

        Rapora göre son iki yılda fidye yazılım ve dağıtık hizmet dışı bırakma (DDoS) saldırıları artarken, kurumlara yönelik hedefli siber saldırı sayısı iki katına çıktı (Ocak 2017’de 106 iken, Ocak 2018’de 232).

        REKLAM

        Araştırma sonuçlarına göre, son iki yıl içerisinde iki kattan fazla artış yaşanan fidye yazılım saldırılarındaki artan baskıya rağmen; kurumlar, süreçlerini iyileştirip, 2017 yılında hedefli saldırıların yüzde 70’ini engellerken, 2018 yılında bu oran yüzde 87’e çıkmış durumda.

        Ancak, bu odaklı saldırıların yüzde 13’ü bu büyük şirketlerin güvenlik önlemlerini aşmayı başarıyor. Raporda yer alan şirketlerin 2017 yılındaki güvenlik harcamaları yüzde 8 artışla 89 milyar dolara çıkarken, geçen yıl siber suçların toplam maliyeti ise yüzde 23 arttı.

        BT HARCAMALARININ YÜZDE 18'İ GÜVENLİĞE GİDİYOR

        Şirketlerin bilgi teknolojileri (BT) bütçelerinin yüzde 18’inin siber güvenliğe harcandığına değinen Accenture Security Türkiye Yönetici Ortağı Uğur Karakaya, “Kurumlar artık verilerinin 'hack'lenmesini, çalınmasını ve sızdırılmasını engelleme konusunda çok daha başarılılar. Geçtiğimiz yıl her üç saldırıdan biri güvenlik önlemlerini aşabiliyor iken; bu sene sekiz hedefli siber saldırının sadece biri güvenlik önlemlerini aşabiliyor” dedi.

        Raporun sonuçları değerlendiren Accenture Security Türkiye Yönetici OrtağıKarakaya, şunları söyledi:

        “2018 Siber Dayanıklılık Raporu'nun sonucu kurumların siber saldırıların etkilerini azaltma konusunda ilerleme kaydettiklerini gösterse de; daha yapacakları çok iş var. Eğer kurumlar güvenlik önlemlerini aşan saldırıları daha da azaltmak istiyor ise yatırım kapasitelerini artırarak, akıllı güvenlik yatırımları yapmayı öncelikli hale getirmeliler.

        Yatırım yapmaya devam eden ve yeni teknolojileri benimseyen liderler için ise sürdürülebilir bir siber dayanıklılık önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde gerçekleşebilir.”

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa