Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 2018 Önlisans KPSS başvuruları ne zaman? Ön lisans KPSS sınav tarihi ne zaman?

        KPSS ön lisans başvuru tarihi,KPSS adayları tarafından merak ediliyor.Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına girebilmek için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından kamuya personel olarak yerleştirme yapabilmek için gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ön lisans düzeyinde başvurularını gerçekleştirecek adaylar heyecanla tarihi bekliyor. Lisans KPSS sınavınaaz bir süre kalırken ortaöğretim mezunları için başvurular alınmaya devam ediyor. Önlisans mezunları ise 2018 KPSS Önlisans başvuruları için gün sayıyor. Peki, 2018 Önlisans KPSS başvuruları ne zaman? Ön lisans KPSS sınavı ne zaman? İşte ayrıntılar...

        2018 KPSS ÖN LİSANS BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

        Başvuru tarihi: 28 Ağustos - 12 Eylül 2018

        Geç başvuru tarihi: 26 Eylül 2018

        REKLAM

        Sınav tarihi: 4 Ekim 2018

        Sonuç tarihi: 29 Ekim 2018

        2018 KPSS ön lisans kılavuzu henüz yayınlanmadı. Kılavuz yayınlandığı zaman başvuru ve sınav ile ilgili detaylar da belli olacak.

        Ortaöğretim KPSS – Ön Lisans KPSS hangi yıllarda yapılır?

        Her yıl Ortaöğretim KPSS’nin kalkacağıyla ilgili söylentiler dolaşmaktadır. Ortaöğretim-On lisans KPSS çift rakamlı yıllarda yapılmaya devam etmektedir. Örneğin 2018, 2020, 2022 yılında Ortaöğretim KPSS’nin yapılması planlanmaktadır.

        2018 yılında ise Lise KPSS Ekim 2018 tarihinde yapılacaktır.

        Ortaöğretim – Ön Lisans KPSS memur atamaları nasıl yapılır?

        Ortaöğretim KPSS sınavına giren öğrenciler memurluk başvurularını ÖSYM üzerinden merkezi yerleştirme sistemiyle yapmaktadırlar. Merkezi yerleştirmeler “kasım ve haziran” aylarında olmak üzere her KPSS döneminde 4 kere yapılır. Memurluk atamaları puan üstünlüğüne göre yapılır. Bu nedenle herhangi bir torpilin olması söz konusu değildir.

        KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI HAKKINDA

        Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır.

        Yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

        a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

        b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

        Haberi Hazırlayan: Ümit Gündoğdu
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa