Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı ne zaman? Sınav giriş belgesi yayımlandı mı?

        Alan Bilgisi sınavı için geri sayım başladı.MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmenadayları için alanlarına bağlı olarak girecekleri ÖABT sınavına az bir süre kala heyecan da artıyor. Peki 2018 KPSS ÖABT ne zaman? ÖABT sınav belgesi yayımlandı mı? İşte 2018 KPSS ÖABT ile ilgili detaylar...

        2018 KPSS ÖABT SINAVI NE ZAMAN?

        Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı 5 Ağustos 2018 tarihinde saat10.15'de yapılacaktır.50 soru sorulacak olan adaylara 75 dakika verilecektir.

        SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI MI?

        5 Ağustos 2018 tarihinde uygulanacak olan 2018-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirler.

        ÖABT SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

        SINAVA GİRERKEN ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKENBELGELER

        a) 2018-KPSS/ÖABT/DHBT SINAVA GİRİŞ BELGESİ:

        Adaylara katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Adaylar bubelgelerini T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden,sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayınsınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır.

        Adaylar, girecekleri her oturum için o oturuma ait Sınava Giriş Belgesini yanlarında bulundurmakzorundadırlar. Bu belge olmadan adayların sınavın ilgili oturumuna veya diğer bir oturumun Sınava GirişBelgesi ile başka bir oturumuna girmeleri mümkün değildir. Adaylara, sınavın hangi oturumlarınagireceklerse, o oturumlar için ayrı birer Sınava Giriş Belgesi düzenlenecek, sınava girilmeyecekoturumlar için belge düzenlenmeyecektir.

        Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava GirişBelgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayınsınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınavgünü kendisine kolaylık sağlayacaktır. Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgelerinisınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Sınavın ilgili oturumuna ait Sınava Giriş Belgesini

        yanlarında bulundurmayan adaylar, sınav binasına alınmayacaklardır.

        Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylartekrar internetten edinebileceklerdir. Adaylar internetten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkliveya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayınfotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin dökümünü yazıcıdan edinirken belgeüzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafındanbelirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirdeadayın sınavı geçersiz sayılacaktır.

        DİKKAT: Başvuru bilgilerini sisteme kaydeden ancak, sınav ücretini yatırmayan adaylar içinSınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.

        Haberi Hazırlayan: Gözde Ayvaz
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa