Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası 2018 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalistleri belli oldu! İşte çeyrek ve muhtemel yarı final eşleşmeleri - 2018 Dünya Kupası Haberleri

        Fifa Dünya kupasında yavaş yavaş sona yaklaşılırken sürpriz sonuçlarda gelmeye devam ediyor. Son şampiyon Almanya'dan sonra turnuvanın favorilerinden İspanya'nın elenmesinin ardından bir sürprizde dün gece mi yaşanacak derken İngiltere penaltılarda 4-3 kazanmayı bildi. Hatırlacağı üzre 90+2'de Yerry Mina kafa golüyle eşitliği sağlamış ve maçı uzatmalara ve ardından penaltılara götürmüştü.İşte çeyrek ve muhtemel yarı final eşleşmeleri!

        FIFA 2018 DÜNYA KUPASI ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ!

        Çeyrek final

        Uruguay-Fransa (6 Temmuz Cuma, Nizhny Novgorod Stadı)

        Brezilya-Belçika (6 Temmuz Cuma, Kazan Arena)

        REKLAM

        Rusya-Hırvatistan (7 Temmuz Cumartesi, Fisht Stadı)

        İsveç-İngiltere (7 Temmuz Cumartesi, Samara Arena)

        MUHTEMEL YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ!

        Uruguay-Fransa / Brezilya-Belçika (10 Temmuz Salı, Krestovsky Stadı)

        Rusya-Hırvatistan / İsveç-İngiltere (11 Temmuz Çarşamba, Luzhniki Stadı)

        DÜNYA KUPASI TARİHÇESİ

        1930 yılında futbol dünyası yeniden yazılmaya başlandı ve Dünya Kupası, Uruguay'da ilk kez düzenlenmeye başladı. İlk Dünya Kupası'nın Güney Amerika'da olmasını boykot eden birçok ülke, turnuvaya bu nedenle katılmama kararı aldı. Avrupa ülkeleri de Uruguay'ın çok uzakta olduğunu belirterek turnuvaya katılmadı. Çünkü o zamanlar Güney Amerika'ya gitmek için okyanusu gemi ile geçmek gerekiyordu... Bu nedenlerden ötürü ilk Dünya Kupası'na sadece 13 takım katılmıştı. Finalde Arjantin'i konuk eden Uruguay, 4-2'lik skorla ilk kez düzenlenen Dünya Kupası'nda şampiyon olurken, futbol tarihindeki değişim de başlamış olmuştu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa