Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı ne zaman? MEB'den sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili son durum

        Cumhurbaşkanı Erdoğan 100 günlük eylem planında 20 bin daha sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından bu konu sosyal medyada da konuşuldu. 20 bin öğretmen ataması atama bekleyen öğretmenler tarafından merak konusu oldu.Peki 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı ne zaman yapılacak? İşte öğretmen ataması ile ilgili merak edilenler...

        20 bin daha sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını 100 günlük eylem planındaifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra öğretmenler 20 bin atamanın ne zaman yapılacağını merak ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yapılan 20 bin öğretmen atamasından bağımsız olacak olan bu atama için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Peki 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı ne zaman yapılacak? İşte öğretmen ataması ile ilgili merak edilenler...

        20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

        100 günlük eylem planında 400 projeden söz eden Cumhubaşkanı Erdoğan, bunların arasında 20 bin öğretmen atamasının yapılacağını da bildirdi. Bu atama geçtiğimiz hafta yapılan 20 bin öğretmen atamasından bağımsız olacak ve yeni 20 bin öğretmen ataması yapılacak. Bu kapsamda atama ile ilgili detaylar konusunda henüz netlik yok. Yeni yapılacak olan 20 bin öğretmen ataması ile ilgili detaylar açıklandığında haberimizin içeriğinde yer alacak.

        REKLAM

        İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 20 bin öğretmen ataması ile ilgili açıklaması;

        "Okullarımız için yaptığımız yatırımlarla 575 bine çıkarttık. Böylece sınıflarımızdaki öğrenci sayısını da hatırlayın, 70’li 100’lü sınıflarımız vardı. Şimdi bunları 30 ve daha altına indirdik. Bu sınıflar boş kalmasın diye 605 bin yeni öğretmen atayarak toplam öğretmen sayısını 920 bine yükselttik. İlk ve orta öğretimde hatırlayın ders kitabı bulamazdık. Ama şimdi ders kitaplarını okullar açılırken sıralarının üzerine ücretsiz olarak koyduk. İmkanı olmayan ailelere eğitim yardımı yaparak tüm evlatlarımızın okula gitmesini sağladık. Eğitim öğretimin içeriği konusunda arzu ettiğimiz yere gelemediğimizi biliyorum.

        Tüm okullarımızda tam gün eğitim öğretim gören öğrenci sayısını yüzde 68’den yüzde 71’e yükseltiyoruz. Ülke genelinde 20 bin sözleşmeli öğretmen daha atıyoruz."

        Haberi Hazırlayan: Ümit Gündoğdu
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa