Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zonguldak’ın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 97 yıldönümü ve Uzun Mehmet’i anma günü dolayısı ile AK Parti Milletvekili adayları birer kutlama mesajı yayınladı.

        AK Parti Milletvekili Adayı Polat Türkmen, Zonguldak’ın Kurtuluşu ve Uzun Mehmet’i Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi; “Vatanımız için yedi düvele karşı her zaman tek yürek ve tek yumruk olabilen milletimiz Kurtuluş Savaşında düşmanı yenmeyi başarmıştır. I. Dünya Savaşı'nın ardından 1919 yılında önce Zonguldak’ ı daha sonra Karadeniz Ereğli’yi işgal eden Fransızlara karşı Anadolu'da başlayan ve bütün yurda yayılan milli mücadele ruhu ile bölgedeki Müdafaai Hukuk Cemiyeti güçlerinin karşı koymasıyla Zonguldak 21 Haziran 1921' de Fransızlardan kurtarılmıştır. Taşında toprağında alın teri, şehit kanı ve mücadele olan Zonguldak milletimizin gururlarından olup Gazi Mustafa Kemal’ in dediği gibi Zonguldak'ın altındaki madenler ne kadar kıymetliyse bizim nazarımızda da Zonguldak bir o kadar kıymetlidir. Uzun Mehmet’ in kömürü bulmasıyla da Zonguldak, sanayimizde önemli bir yere sahip olmuştur. Karaelmas ile birlikte ekonomik ve toplumsal gelişimde öncü olan Zonguldak 1924 yılında Cumhuriyet’ ten sonra ilk il olan vilayet unvanını almıştır. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal ve onunla birlikte omuz omuza mücadele eden şehit ve gazi olan tüm ecdadımızı, taşkömürünü bularak ülkemizin ve ilimizin kalkınmasında önemli katkıları bulunan Uzun Mehmet'i ve taşkömürünü alın terleriyle canları pahasına çıkarırken şehit düşen bütün madencilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.”

        AK Parti Milletvekili adayı Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak'ın Kurtuluşu dolayısıyla mesaj yayınlayarak şu görüşlere yer verdi; “21 Haziran Zonguldak için çok önemli bir tarihtir. Hem Fransız işgalinden ve esaretten kurtuluşunun yıldönümü, hem de Zonguldak'ın var oluş sebebi ve emeğin başkenti ünvanını almasını sağlayan, kömürü bizlere kazandıran Uzun Mehmet'i anma günüdür. Bu gün bağımsızlığımızı tekrar kazanmamızın coşkusunu yaşarken, aynı zamanda 1829 başlayan kömür serüvenimizin kahramanı, uzun yıllar ekonomimizin lokomotifi olmuş ve halen daha çok önemli bir madenimiz olan kömürü bizlere kazandıran Uzun Mehmet'i de saygıyla anıyoruz.

        Bugün andığımız bu iki önemli olayı bizlere yaşatan Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, Karaelması bulan Uzun Mehmet'i biz kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor, ilimizin Kurtuluş Yıldönümünü ve Uzun Mehmet'i anma gününü kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum."

        AK Parti Milletvekili adayı Hamdi Uçar’da kutlama ve anma mesajında şu görüşlere yer verdi; “Zonguldak’ın Kurtuluşunun 97’inci yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşen askerlerimizi; tüm maden şehitlerimizi ve terör olaylarında şehit düşen güvenlik kuvvetlerimizi sevgi, saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. 21 Haziran 1921 tarihi, Türkiye’nin tam bağımsızlık kıvılcımının çakıldığı tarihtir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Tam bağımsızlık için ekonomik bağımsızlık şarttır” anlayışı ile Zonguldak’a sahip çıkmış ve ülkemiz sanayisini geliştirme hamlesini Zonguldak’tan başlatmıştır. Tekrardan 21 Haziran Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyor, Kömürün bulunuşunda büyük katkısı olan Uzun Mehmet’i saygıyla anıyor, hepinize sevgi ve saygılarım sunuyorum.”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa