Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Alaplı Belediyesi, toplu iş sözleşmesine ek protokol ekleyerek, işçi ücretlerine ara zam yaptı.

        Alaplı Belediyesinde düzenlenen toplantıda, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş, işçi maaşlarına yaklaşık yüzde 20 artış öngören toplu sözleşme ek protokolünü imzaladı.

        Tekin, toplantıda yaptığı konuşmada, ek protokolle şirket personelinin en düşük 15 bin lira olan maaşının 18 bin liraya, kadrolu personelinin de en düşük 18 bin lira olan ücretinin, 22 bin 200 liraya yükseltildiğini söyledi.

        Göreve geldiğinde, şirket personelinin asgari ücret aldığını vurgulayan Tekin, "Göreve başladığımızda, en düşük maaşı asgari ücretin üzerine çıkardık. Son imzaladığımız toplu sözleşmenin ardından, enflasyonla birlikte çalışanlarımızın ücretlerinde yaşanan kaybı toplu sözleşmeye ek protokol ekleyerek telafi ediyoruz. İşçi ücretlerine yılbaşında yeniden bir düzenleme yapılacak." ifadelerini kullandı.

        Tekin, personeller arasında hiçbir siyasi ayrım yapmadıklarını, herkesin görüşüne saygı duyduklarını kaydederek, "Göreve geldiğimizden bu yana çalışanlarımızın maaşlarını 1 saat dahi geciktirmeden, alın teri kurumadan verdik. 10 yıla yaklaşan dönemimizde, çalışanlarımızla birlikte çok güzel çalışmalar yaptık." diye konuştu.

        Karataş da Başkan Tekin ve belediye yöneticilerine teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa