Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde ayakkabı tamirciliği yapan Hasan Hırçın, müşterilerine 32 yıldır üç metrekarelik dükkanında hizmet veriyor.

        İlkokulu bitirdikten sonra babasının "Bir meslek sahibi ol, kolunda altın bileziğin olsun" öğüdüyle ayakkabı imalathanesinde çırak olarak çalışmaya başlayan 50 yaşındaki Hırçın, kalfalık ve ustalık döneminin ardından kendi iş yerini açarak ayakkabı tamirciliği yapmak istedi.

        Bağlık Mahallesi Suphi Konak Caddesi'nde 3 metrekare dükkan kiralayan Hırçın, mesleğini 32 yıldır burada sürdürüyor.

        Hırçın, AA muhabirine, ayakkabı tamirinden elde ettiği kazançla iki çocuğunu büyüttüğünü söyledi.

        İşini severek yaptığını belirten Hırçın, "Mesleğimi uzun zamandır bu dükkanda icra ediyorum, buradan emekli oldum. Çocuklarımı bu işten kazandığım parayla büyüttüm, okuttum ve evlendirdim. Her şeyimi bu meslek sayesinde kazandım." diye konuştu.

        Hırçın, tekrar tercih yapma hakkı olsa yine ayakkabı tamirciliği mesleğini seçeceğini anlatarak, "Bu meslek artık bitme noktasına geldi, son neferleri bizleriz. Fabrikaların artmasıyla tamircilik işimiz de azaldı. İnsanlar eski ayakkabılarını tamir etmek yerine çeşit çok olduğu için yenisini alıyor. Ben de bu nedenle ayakkabı tamirciliğinin yanı sıra bavul tamirine başladım. Teknolojiye 3 metrekarelik iş yerimde direniyorum." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa