Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kanadına misina dolandığı için denizde mahsur kalan martı kurtarıldı.

        Alınan bilgiye göre, Bozhane Limanı'nda bir martının denizde çırpındığını gören vatandaşlar, durumu Ereğli Yelken İhtisas Kulübü yöneticilerine bildirdi.

        Martının bulunduğu alana giden kulüp yöneticileri, zodyak botuna aldıkları martının kanadına dolanan misinayı yaklaşık 10 dakika süren çalışmanın ardından kurtardı.

        Kulüp yöneticilerinden Metin Akman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, duyarlı bir vatandaşın kendilerine haber vermesi üzerine zodyak botu ile martının bulunduğu alana hareket ettiklerini söyledi.

        Kanadına dolanan misina nedeniyle martının uçamadığını anlatan Akman, "Biz de martıyı kısa bir uğraşın ardından bota aldık ve dolanan misinayı çıkarttık. Son dönemlerde hayvanlara yönelik uygulanan şiddeti gördükçe içimiz acıyor. Aynı dünyayı paylaştığımız hayvanlara da merhamet etmek, yardımcı olmak bir vatandaşlık görevidir." diye konuştu.

        Bu arada cep telefonu ile kaydedilen kurtarma çalışmaları görüntülerinde, bir süre kaçmaya çalışan martının, bota alınıp misinadan kurtarıldıktan sonra uçması yer alıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa