Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Afrin operasyonunda son dakika! TSK'nın kontrol sağladığı kritik bölgede çatışma

        Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'nda 3. gün. TSK'nın dün başlattığı kara harekatı devam ediyor. Askeri birlikler Afrin'de 8 kilometre içeri girdi. AA'nın aktardığına göre,Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in doğusundaki Azez'den ilerleyerek stratejik önemdeki Burseya Dağı'nı ve üç köyü ele geçirdi.

        BURSEYA DAĞI'NDA ÇATIŞMA

        Habertürk TV'ye bağlanan DHA muhabiri İrfan Sapmaz'ın aktardığı bilgiye göre; öğle saatlerinde kontrol sağlanan Burseya Dağı'nda çatışma çıktı.

        Burseya Dağı, hem Kilis hem de ÖSO’nun Afrin harekat merkezi Azez’i yukarıdan gören konumu nedeniyle Zeytin Dalı Harekatı açısından kontrol altında tutulması gereken bir mevzi olarak değerlendiriliyor.

        Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyordu.

        Afrin'in kuzeyinden giren TSK ve ÖSO unsurları, Bülbül beldesine bağlı Şeyh Badi, Marso ve Haftar köylerini de teröristlerden arındırdı.

        3. GÜNDE 15 NOKTA ÖRGÜTTEN KURTARILDI

        ÖSO'nun operasyon sırasında 2 PYD/PKK'lıyı esir aldığı öğrenildi.Böylece hava saldırılarıyla başlayan harekatın 3. gününde toplam 15 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

        TSK ve harekata destek veren Özgür Suriye Ordusu güçleri, dün de Afrin'in kuzey, kuzeybatı ve batı yönlerinden ilerleyerek Raco ve Bülbül beldelerine bağlı Şenkal, Kurni, Bali, Edamanlı köyü ile Kita, Kordo ve Bibno çiftlikleri, Suriye Tel Tepesi ile 240. Tepe isimli noktaları ve iki tepeyi daha ele geçirmişti.

        AA YEREL KAYNAKLARA DAYANDIRDI: PKK, DEAŞ'LI TUTUKLULARI SERBEST BIRAKTI

        AA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, terör örgütü PYD/PKK Afrin'deki DEAŞ'lı tutukluları ÖSO ve TSK'ya karşı savaşmaları karşılığında serbest bıraktı.

        TSK AZEZ CEPHESİNİ AÇTI

        TSK, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin bölgesinin doğusundaki Azez'den de operasyon başlattı.

        AZEZ CEPHESİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER GELDİ

        AFRİN'DEN SON HABERLER

        Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye'deki terör hedeflerine yönelik operasyonların sürdüğü bölgeye Kilis'ten top atışları yapılıyor.

        ÖSO BİRLİKLERİ HASSA'DAN SINIRI GEÇTİ

        Habertürk TV'de yer alan habere göre, ÖSO birlikleri Hassa'dan sınırı geçti.

        ÖSO'YA TOP ATIŞLARI İLE DESTEK VERİLİYOR

        AA'nın aktardığına göre, Özgür Suriye Ordusu'nun da katıldığı harekatın üçüncü gününde Afrin'deki hedeflere ilerleyen birliklere top atışlarıyla destek veriliyor.

        Sınırda konuşlu TSK'ya bağlı birliklerce terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara yönelik zaman zaman yoğunlaşan atışlar, Kilis kent merkezinin yanı sıra Hatay hudut hattındaki bazı köylerden de duyuluyor.

        BAŞBAKAN YARDIMCISI AKDAĞ'DAN KİLİS'TE AÇIKLAMALAR

        Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kilis'te açıklamalarda bulundu:

        Rabbimiz ordumumuz muzaffer kılsın, yavrularımızı muhafaza buyursun. Gerçekten Cumhurbaşkanımızın kuvvetli iradesi ile Türkiye gerekeni yapıyor. Müttefiklerimizden ve dostlarımızdan bütün bu hususlarda hem anlayış hem destek bekliyoruz. Bu salonda bütün parti temsilcileri, MHP, Saadet Partisi, CHP, AK Parti, esnaf ve ticaret odası başkanımız, muhtarlar derneği başkanımız konuştular.

        Kilis halkı Kurtuluş Savaşı'nda hangi duygulara sahipse bugün aynı duygulara sahiptir. Özgürlüğü, devletin bekası söz konusu olduğunda topyekün hareket eden bir Kilis halkı ile karşılaştık. Ben bunun için Kilis halkına hususi şükranlarımı takdim ediyorum. Kilis kendisine layık olanı yapıyor.

        SEVKİYAT SÜRÜYOR

        Bu arada, sınırdaki birliklere de ara ara askeri araç takviyesi yapılıyor.

        DÜN NELER YAŞANDI?
        DÜN NELER YAŞANDI? Afrin’e yönelik kara harekâtı dün başladı. Panikleyen teröristlerin kentin iç kesimlerine doğru çekildikleri bilgisi geliyor. TSK ve ÖSO birlikleri harekâtın 2’nci gününde, 4’üncü gün için planlanan noktaya ulaşarak sınırdan 7.5 kilometre içeri girdi. Çok sayıda kontrol noktası ve köyün de ele geçirildiği belirtiliyor
        AFRİN OPERASYONUNUN DİKKAT ÇEKEN YÖNLERİ
        AFRİN OPERASYONUNUN DİKKAT ÇEKEN YÖNLERİ Gazete Habertürk yazarları Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği "Zeytin Dalı Harekatı"nı değerlendirdi

        TERÖRİSTLERİN MÜHİMMAT VE SİLAH DEPOLARI TSK TARAFINDAN TAM İSABETLE BÖYLE VURULDU

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa