Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Yunanistan'daki sel felaketinde ölü sayısı 16'ya yükseldi

        Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Atina yakınlarında sel felaketinden etkilenen bölgeyi ziyaret etti. Sel felaketinde ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi.

        ÖLÜ SAYISI 16'YA YÜKSELDİ

        Sağlık Bakanlığı Ulusal Operasyon Merkezi'nden alınan bilgiye göre, başkentin batısındaki Elefsina Körfezi bölgesinde dün sabaha karşı etkili olan şiddetli yağışın ardından meydana gelen sel ve taşkınlarda 5'i kadın en az 16 kişi yaşamını yitirdi. Sel bölgeleri Mandra, Nea Peramos ve Megara'da biri ağır 23 kişinin yaralandığı kaydedildi.

        ÖLÜ SAYISININ ARTMASINDAN ENDİŞE EİLİYOR

        Arama kurtarma ekiplerince Mandra'da bodrum katındaki bir evde yapılan çalışmalar sonucu çamur ve enkaz yığınının altında bir kişinin cesedine ulaşıldığı belirtildi. Kayıp 4 kişi için arama çalışmaları sürerken, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

        Bölgede, enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmaları yürütülürken, yaklaşık 300 araba ve 20 kamyonun sürüklenerek kullanılamaz hale geldiği, 300'e yakın ev ve iş yerinin de ağır hasar aldığı bildirildi.

        Olağanüstü hal ilan edilen bölgede, okul ve tüm kamu kurumları bugün de kapatıldı.

        DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        Dışişleri Bakanlığı Twitter hesabından yapıtığı açıklamada; "Yunanistan’ın Attika bölgesinde 15 Kasım 2017 tarihinde meydana gelen sel felaketinin can kaybı ve maddi hasara yol açtığını üzüntüyle öğrendik. Hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına ve Yunan halkına içten taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye, Yunanistan ile dayanışma içinde gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazırdır" ifadesini kullandı.

        Ölen kişilerin, arama kurtarma çalışmaları sırasında su basan evlerinde bulunduğu kaydedildi.

        Sahil kasabası Nea Peramos'ta da sel ve taşkınlar sebebiyle yollarda kuvvetli akıntıların oluşması ve taşkınlar sebebiyle, yüzlerce kişinin evlerinde ve araçlarında mahsur kaldığı bildirildi. Kurtarma çalışmalarının 125 itfaiye memuru ve 40 araç ile devam ettiği, kurtarılan 3 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

        Atina-Korinth otobanında mahsur kalan otobüs yolcularının da itfaiye ekiplerince kurtarıldığı ifade edildi. Öte yandan, sel felaketinin yaşandığı Mandra, Nea Peramos ve Megara ilçelerinde olağanüstü hal ilan edildi. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa