Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Turcoin kurucusundan şok açıklamalar! | Turcoin nedir? - Teknoloji Haberleri

        Kripto para birimleri arasında zirveyi koruyan Bitcoin'e yerli alternatif olma iddiasıyla geliştirilen yerli kripto para birimi Turcoin’in kurucusu, düzenlediği bir basın toplantısıyla çalışmaları ve yerli coin’le ilgili şaşırtıcı iddialarla bilgi paylaşımında bulundu.

        Geçtiğimiz günlerde kripto para biriminin duyurusunu yaptıktan sonra bir medya organında çıkan haberlerin asılsız olduğunu anlatmak üzere basınla buluşan Anafis Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sadun Kaya, yönettiği Turcoin için Kocaeli’nde 5 megawatt gücünde iki tesiste üretime başladıklarını açıkladı.

        Turcoin’in 100 dolar fiyatla piyasaya çıkacağını belirten Kaya "Benim kripto paramda kaybetmek yok" şeklinde iddialı ve şaşırtıcı bir çıkışta bulunarak, Kocaeli’nde 25 milyon dolara kripto para üretim tesisleri kurarak üretime başladıklarını aktardı.

        REKLAM

        100 DOLARIN ALTINA DÜŞMEYECEK İDDİASI

        Türk Mühendisler tarafından geliştirilen Turcoin, Bitcoin gibi blockchain’e bağlı Cryptonight teknolojisi ile geliştirilmiş.3 milyondan fazla ön ödemeli kartta kullanmaya başlanacağı belirtilen Turcoin için kurucu Sadun Kaya iddialı bir değerlemede bulunuyor: ”1 Turcoin karşılığı 100 dolar altına düşmeyecek ve isteyen gelip bizden Turcoin karşılığında parasını alabilecek”. Bu iddialar Turcoin'in ponzi olması ihtimalini uzmanların gözünde daha da güçlendiriyor.

        “ELİMDEKİ BITCOIN'LERİ SATSAM PİYASA ETKİLENİR”

        İlk çıktığında 54 dolar karşılığında 8 bin adet Bitcoin aldığını belirten Kaya, “Bu bedel bugün 80 milyon dolar civarında. Ben bunu exchange ile 570 milyon dolara çıkardım. Hiç yapılmayanları yaptım. 570 milyon dolar meblağ, Bitcoin en son 19 bin 800 dolara çıktığında 1 milyar 150 milyon dolar olmuştu. O zaman sattım. 11 bin 500 dolara düştüğünde ise tekrar aldım. Bugün bu meblağı satmaya kalksam Bitcoin etkilenir” diye konuştu. Ne var ki bu kadar büyük bir Bitcoin meblağının Türkiye'deki bir kullanıcıda bulunduğuna kripto para konusunda uzmanlaşan isimlerin birçoğu inanmıyor.

        REKLAM

        “BITCOIN 300 BİN DOLARA KADAR YÜKSELEBİLİR!”

        Kripto para piyasalarında argoda aşırı büyük bahisler oynayan oyunculara denildiği gibi Bitcoin borsalarında Kaya sahip olduğu meblağ ile bir “balina” olabilir. Ama söylediklerinin gerçekliği ile ilgili bir kesinlik bulunmuyor.

        Kaya’nın 2018 için Bitcoin tahmini ise çok iddialı. “Bitcoin bu sene 300 bin dolara kadar yükselebilir” diyen Kaya’nın bu tahminine yakın tahminleri yabancı finans kaynaklarında da gördük. Ancak daha önce yayınlarımızda ve yazılarımızda belirttiğimiz üzere kripto para piyasaları halen manipülasyonlara çok açık ve stabil değil. Kimilerine göre BTC’nin değeri daha yüksek, kimilerine göre bir balon.

        Diğer coin’lerden farklı olduğunu ve kullanıcılarının zarara uğramayacağını iddia eden Kaya, halihazırdaki 25 milyon dolarlık tesis yatırımının ardından ilerleyen süreçte satın aldıkları 140 dönümlük arazide 1 milyar dolarlık yatırımın daha olacağını iddia etti. Kaya’ya göre Turcoin yiyecek ve giyim sektöründe de etkin olacak vekonuyla ilgili adını açıklayamadıkları bir banka ile anlaşmaya vardılar bile. Ama bankanın adı sorulduğunda bunun gizli olduğunu söyleyerek bir açıklama yapmaktan kaçındığını da not etmek gerek.

        REKLAM

        “1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM DAHA YAPACAĞIM”

        Kocaeli’nde 25 milyon dolara kripto maden üretim tesisleri kuran ve yatırımlarını her geçen gün arttıran Sadun Kaya, “Tesisimizdeki bilgisayarlarda 24 bin ekran kartı var. Bir ekran kartının değeri 336 $. Şu anda hiçbir ithalatçıda böyle bir rakam bulunamaz. İlerleyen zamanda 140 dönümlük bir yer satın aldık. Bu tesis 1 milyar dolarlık yatırım olacak” diye konuştu.

        REKLAM

        DİJİTAL PARA SAVAŞLARI

        Önümüzdeki 5 yıl içinde dünyada kripto para fırtınasının eseceğini belirten Kaya ülke olarak kripto paraya geçişin geleceğin en önemli adımlarından biri olduğunu belirtti ve ekledi: “Her ülke kendi kripto parasını çıkartmak zorunda. Ekonomik savaşların yerini kripto paraların yer aldığı dijital ve teknolojik savaşlar alacak. Kripto paralara hakim olan, dünyaya da hakim tek güç olacak. Operasyonlar bunlarla gerçekleşecek. İthalat ve ihracatlar, kripto parayla daha hızlı ve anında, formalitesiz yapılacak. Gece gündüz kavramı, ülkeler arası saat farkı, bankaların ya da işletmelerin açık olup olmaması önemli olmayacak. Kripto para uzmanlığı geleceğin mesleği olacak. Ekonominin özü kripto para olacak. Bu yüzden ülkemizin önümüzdeki 5 yıl içerisinde gerçekleşmesi muhtemel böyle bir duruma karşı bu ülkenin insanlarının haklarını korumak için Dijital ve Kripto Operasyon Merkezi adı altında bir oluşumun ivedilikle gerçekleştirilmesi oldukça elzemdir. Böyle bir merkeze 30 yıllık her türlü bilgi birikimimle katkı sağlamaya hazırım.”

        REKLAM

        "İDDİALAR ASILSIZ, MAHKEMEYE BAŞVURDUK"

        Türkiye’de gerçekleştirdiği yatırımlar ve sahip olduğu kripto para miktarı ile bu alanda kritik bir yere konumlanabilecek Kaya, “Turcoin’in arkasında saadet zinciri var” iddialarının tamamen yalan olduğunu, karalama amaçlı yapılan bu tarz haberlerin yatırım yapma konusundaki cesaretini ve kararlığını etkilemeyeceğini açıkladı.

        Ne var ki ticari sicil gazetelerindeki kayıtlara göre saadet zinciri olarak adlandırılan şirketlerle bir ortaklığı olduğu görüldüğü gibi, iddia edilen şirketlerin websiteleri ve sosyal medya hesapları Sadun Kaya'yı referans göstermekten çekinmiyor. İsim tescili konusunda da Turcoin isminin kendilerine ait olduğunu söylemelerine rağmen patent kayıtlarında bir başka şirketin daha geniş haklara sahip olduğu görülüyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa