Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RİZE (AA) -Rize'de, 112 Acil Çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi için başlatılan "Yaşama Yol Ver" kampanyası kapsamında, ilkokul öğrencilerine yönelik "Minik 112 Projesi" gerçekleştirildi.

        Sağlık Bakanlığınca başlatılan ve İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında, il merkezindeki ve Derepazarı ilçesindeki ilkokul öğrencilerine, acil sağlık hizmetleri istasyonlarında görev yapan personel tarafından 112 hizmetleri anlatıldı.

        Okullarda eğitim veren paramedik Büşra Öksüz, acil tıp teknisyeni Gülsüm Çoşkun, öğrencilere, "112 ne zaman aranmalıdır, 112 acil hattı neden gereksiz yere meşgul edilmemeli, 112 acil hattı arandığında nasıl konuşulmalı, nasıl adres tarif edilmeli" gibi konularda bilgi verdi.

        Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, Minik 112 Projesi kapsamında, eğitimlere devam edeceklerini söyledi.

        Bu eğitimlerin 112 çağrı sisteminin daha doğru kullanılması, gelecekte sistemde gereksiz çağrı miktarının azalmasına katkı sağlayacağına inanacağını ifade eden Tepe, "İlimizdeki tüm vatandaşlarımız bu konuda son derece hassas ve özenli olmalı. Çünkü söz konusu olan insanımızın hayatı." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Rize haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Rize Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Rize İlçeleri
        Tüm Rize Haberleri
         Rize

        Rize

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa