Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP (AA) - Sinop İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, 2016 yılı içerisinde, il genelinde 160 kilometre yolun asfaltlandığını söyledi.

        Gündoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle hedefleri olan 270 kilometreye ulaşamadıklarını belirtti.

        Asfaltlaması yapılan yolların büyük bir bölümünün altyapılarının hazır duruma getirildiğini vurgulayan Gündoğdu, 2017 yılı ile beraber söz konusu yolların asfaltlama çalışmalarına hemen başlayacaklarını dile getirdi.

        Gündoğdu, İl Özel İdaresince kurulan Bürnük taş ocağının tam kapasiteyle çalışmaya devam ettiğine dikkati çekerek şöyle konuştu:

        "Bu taş ocağından asfalt için gerekli olan malzemeyi temin ediyoruz. Ancak bazı yol mesafeleri uzak olduğu için şu anda bir sıkıntı yaratıyor. Örneğin bir Dikmen, bir Türkeli de özel firmalardan taş ihtiyacımızı satın alma yoluyla karşılıyorduk. Bu yıl oralarda da firmaların olmaması bu konuda az da olsa bir sıkıntı yarattı. Dolayısıyla hedeflerimize yaklaşamadık. Ancak, gelecek yıl ilk etapta yapılabilmesi için şimdiden malzemeyi oralara yığmaya başladık. Ayrıca hem Sinop’a hem de Boyabat’a asfaltla ilgili astar ve bütün malzemelerin koyulacağı silolar yaptık. Bizde bu asfalt malzemelerini bu kış ayında stok edip, silolarda saklayarak, asfaltın kilometresinin yüzde 40 gibi daha düşük maliyette olmasını sağlayacağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
         Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa