Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Oral, Antalya'da düzenlenecek olan 12. Uluslararası Keçicilik Kongresi'nde Kırklareli'nin süt ve süt ürünlerini dünyaya tanıtacaklarını söyledi.

        Oral, birlik binasında düzenlediği basın toplantısında, birlik olarak Antalya'da 25-30 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 12. Uluslararası Keçicilik Kongresi'ne katılım göstereceklerini belirtti.

        Kongrede Kırklareli'ye özgü keçi peyniri, yoğurdu ve bazı materyallerin katılımcılara sunulacaklarını ifade eden Oral, Kırklareli'yi en iyi şekilde anlatmak için çaba harcadıklarını belirtti.

        Kırklareli'nin adını tüm dünyaya duyurmak için çabaladıklarını ifade eden Oral, şunları kaydetti:

        "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği öncülüğünde yapılacak olan kongresinde Kırklareli'nin süt ve süt ürünlerini en iyi şekilde tanımak için orada olacağız. Dünyanın her ülkesinden insanlar keçi ürünlerini görmek adına burada olacak. Aynı zamanda katılımcılarda buraya ellerinde bulundurdukları bazı materyalleri buraya getirecek. Bu kongrede stant açıp diğer birliklerle keçi ürünlerini katılımcılara tanıtacağız. Kırklareli peynir kenti olarak ünlenen bir şehir. Buradan keçi peyniri, yoğurdu ve keçi kılından yapılmış olan aba, çorap gibi materyalleri tedarik ettim. Bu ürünleri açılacak olan stantta sergileyeceğiz. Yapımları hakkında bilgiler sunacağız. Kırklareli için bir başlangıç yapmak istiyoruz. Kırklareli'nin süt ve süt ürünlerini kongrede dünyaya tanıtacağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırklareli İlçeleri
        Tüm Kırklareli Haberleri
         Kırklareli

        Kırklareli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa