Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - VELUX EHF Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında Portekiz'in ABC/UMinho takımını 33-31 yenen Beşiktaş Mogaz Erkek Hentbol Takımı'nın antrenörü Müfit Arın, daha az hata yapanın kazandığı bir maç olduğunu söyledi.

        Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Arın, maçın son dakikalarına kadar skorun belli olmadığını belirterek, rakiplerinin koşan iyi mücadele eden bir ekip olduğunu kaydetti.

        Maçın başında savunmada problemler yaşadıklarını ifade eden Arın, daha sonra aktif ve faul yapan bir takım haline geldiklerini kaydetti.

        Antrenör Arın, hızlı çıkışlarla sonuca ulaştıklarını dile getirerek, "İkinci yarı rotasyon ve yorgunluk kaynaklı problemler yaşadık. Sakatlıklardan dolayı orta ve sol tarafta değiştireceğimiz oyuncular yok. Maç tempoluydu, 60 dakika aynı oyuncunun tempo çıkarması zor. Daha az hata yapan, daha çok isteyen taraftık. Güzel mücadele edilen bir maçtı. Rakibimizi yendiğimiz için oyuncularımı kutluyorum, camiamıza hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

        İyi bir takım olduklarını vurgulayan Arın, galibiyetin kendileri için önemli bir başlangıç olduğunu belirtti.

        Kulübün imkanları doğrultusunda yapabileceklerinin en iyisini ortaya çıkarmaya çalıştıklarını ifade eden Beşiktaş Mogaz'ın antrenörü, şöyle konuştu:

        "Beşiktaş elinden gelen gayreti gösteriyor. Her geçen gün üzerine koyuyor. Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilmeniz için kendi liginiz de kaliteli olmalı. Uluslararası çok müsabaka oynamanız lazım. Beşiktaş olarak bunu kazandırmaya çalışıyoruz. 15 yıllık sürecin ardından buralara geldik. Her geçen gün kulüp olarak üzerine koyacağız. Tribünde hentbolu bilen bir taraftar olması bizim için avantaj olacak ama Türkiye'nin spor kültürü bu. İnsanlar öğrendikçe, keyif almaya başladıkça, başarılı sonuçlar geldikçe değişen bir taraftar kitlesi olacak. Avrupa'da maça 10-15 bin taraftar geliyor. Oraya gelen sosyalleşmeye geliyor. Bu bir kültür, bunu da öğreteceğiz diye düşünüyorum."

        Beşiktaş Mogaz oyuncularından Ramazan Döne de ilk maçların her zaman zor geçtiğini anlatarak, daha önceki karşılaşmalarda da ilk maçın ardından daha iyi mücadele ortaya koyduklarını söyledi.

        Diğer maçlarda da aynı özveriyi devam ettirmek istediklerini ifade eden Döne, kendilerini destekleyen taraftarlara teşekkür etti.

        ABC/UMinho Antrenörü Carlos Resende ise Beşiktaş Mogaz'ı elde ettiği galibiyetten dolayı tebrik etti.

        Defansta çok fazla aksaklıklar yaşadıklarını ifade eden Resende, takımının oyunundan tatmin olmadığını artık sonraki maça konsantre olacaklarını dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kocaeli İlçeleri
        Tüm Kocaeli Haberleri
         Kocaeli

        Kocaeli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa