Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Ziraat Portföy Yönetimi AŞ Genel Müdürü Hakan Eryılmaz, "21 yıldır sektörün içindeyim. Bakıyorum yaşamadığımız bir şey kalmadı, bir tek uzay savaşlarını yaşamadık. Görmediğimiz bir o kaldı. Sonuçta bütün bunlara rağmen hala ayaktayız." dedi.

        Eryılmaz, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi tarafından merkez Nilüfer ilçesindeki bir salonda düzenlediği, "TÜGİAD Bursa Aylık Toplantısı"ndaki konuşmasında, Türkiye'nin pek çok krizin üzerinden gelmeyi bildiğini söyledi.

        "Bizim atlattığımız krizler dünyada başka ülkelerin başına gelseydi belki ayağa kalkamazlardı" diyen Eryılmaz, şunları söyledi:

        "Ben 44 yaşındayım, 21 yıldır sektörün içindeyim. Bakıyorum yaşamadığımız bir şey kalmadı, bir tek uzay savaşlarını yaşamadık. Görmediğimiz bir o kaldı. Sonuçta bütün bunlara rağmen hala ayaktayız. Şu anda bizim ekonomimiz farklı şeylerden etkileniyor bu farklı konu ama dünyaya, ABD'ye, Avrupa'ya baktığımızda orada çok daha zor günler yaşıyorlar. ABD toparlanıyor, veriler de bunu gösteriyor ama onun toparlanışı da tahminlerden çok daha yavaş ilerliyor."

        - "Ticareti seven bir milletiz"

        Eryılmaz, Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılara rağmen bir yandan ekonomisini büyüttüğünü, diğer yandan da kayıt dışı ekonomiyi kayıt içine çekmeyi büyük ölçüde başardığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

        "Bugün zorluklar yaşıyoruz, önümüzdeki dönemde de yaşayacağız, durumumuz çok parlak değil ama genç ve kalabalık bir nüfusumuz var. Sonuçta her zaman çözüm odaklı insanlarız. Ticareti seven bir milletiz. Avrupa ile ticaret yapamıyorsak Asya'ya gidiyoruz, orası olmazsa Afrika'ya gidiyoruz. Sonuçta ticareti bir şekilde biliyoruz. Bunu bildiğimiz için de para olan yere giderek ekonomiyi bir şekilde çeviriyoruz."

        TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Onur da hükümetin son 6 ayda aldığı hızlı ve etkin kararları memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

        Çek yasası, OHAL durumu nedeniyle iflas ertelemeleri ve vergisini ödeyen mükellefin ödüllendirilmesi gibi çalışmaların iş dünyasına olumlu yansıyacağını dile getirerek, "Bakıldığı zaman hükümet bizim önümüzde gidiyor. Beklenti bekler halimiz kalmadı. İktidarın yaşanan darbe girişimine rağmen bankalar üzerinde faiz indirimi ve kredi işlemlerinin aynı şekilde devam etmesi yönünde tavır alması bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa