Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Sağlık Bakanlığına bağlı bağımsız bir ekip tarafından yapılan, "Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri"nde başarılı hizmet sunduğunun tescillendiği bildirildi.

        BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bekir Hakan Bakkal, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan bağımsız bir ekibin "Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri" çalışması yaptığını anımsattı.

        Hastanın hastaneye girişinden itibaren aldığı hizmetin kayıt altına alınması, hastaya kaliteli hizmet sunulması, hasta ve çalışan güvenliği standartlarına hastanede ne derece uyulduğu gibi konuların değerlendirildiği çalışmada, her bölümün kendi standartları çerçevesinde puanlamaya tabi tutulduğunu anlatan Bakkal, şunları kaydetti:

        "Bu bağlamda 7 Eylül’de yapılan değerlendirme sonrasında Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, 78.92 puan alarak kalitesini bir adım daha öteye taşımış ve başarılı hizmet sunduğu tescillenmiştir. Alınan puan, sunulan her alandaki hizmetin standardını ölçtüğünden, tüm sağlık personelimizin başarısıdır. Hedefimiz önümüzdeki senelerde bu kaliteyi daha da üst seviyelere taşımaktır. Kurumumuz her geçen gün sunduğu sağlık hizmetini geliştirme ve kalitesini artırmaya yönelik gayret göstermektedir."

        Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer de, bölgenin en büyük ve en gelişmiş donanımlara sahip hastanesi olan BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin sadece Zonguldak’ın değil, çevre illerin de sağlık alanındaki ihtiyaçlarına cevap verdiğini ifade etti.

        Geçen yıl üniversite hastanesinde 397 bin hastaya hizmet verildiğini ve “Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri’nde alınan sonucun Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde kaliteli hizmete ve hasta memnuniyetine verilen önemin bir göstergesi olduğuna işaret eden Özer, son yıllarda sağlık alanında yapılan yatırımların ve hastane personelinin gayretinin bir sonucu olarak kaliteyi yükseltmenin gururunu yaşadıklarını aktardı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Zonguldak İlçeleri
        Tüm Zonguldak Haberleri
         Zonguldak

        Zonguldak

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa