Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'nın Serik ilçesinde yapılan Türkiye Şampiyonası 6. Ayak Puanlı Yol Yarışları'nın ikinci günü tamamlandı.

        Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen yarışların ikinci gününde 230 sporcu, Lara Kundu Turizm Yolu'nda pedal çevirdi.

        Günün ilk yarışında 121 kilometrelik genç erkekler ferdi klasman yarışında Kocaeli Brisaspor'dan Eşref Batuhan Pekcan birinci olurken, Torku Şekerspor'dan Halil İbrahim Dilek ikinciliği, Kocaeli Brisaspor'dan Onur Turgut ise üçüncülüğü elde etti. Genç erkekler etabı takım klasmanında Kocaeli Brisaspor birinci, Torku Şekerspor ikinci ve Kapadokya Bisiklet Spor üçüncü oldu.

        60 kilometrelik yıldız A kategorisinde Konya Büyükşehir Belediyespor'dan Yusuf Arı birinci, Konya Çumra Belediyespor'dan Atilla Selçuk ikinci ve Konya Selçuklu Belediyesi'nden Hakkı Çelikel üçüncü sırayı aldı.

        60 kilometrelik büyük bayanlar kategorisinde Kocaeli Brisaspor'dan Cansu Türkmenoğlu birinci sırada yer alırken, takım arkadaşı Beyza Kahveci ikinci, Alanya Doğa Sporları Kulübünden Ayşe Çakır da üçüncülüğü kazandı.

        Günün son yarışında 60 kilometrelik genç bayanlar kategorisinde Karaman Gençlik Spor adına yarışan Selver Sezer ilk sırada yarışı tamamlarken, bu sporcuyu Karaman Performansspor'un sporcuları Fatma Sezer ve Büşra Kızıl takip etti.

        - Müftüoğlu: "Gittikçe gelişen bir bisiklet ailesi var"

        Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sezonun son yarışını düzenlediklerini söyledi.

        Yarışmaların yarın akşamki ödül töreniyle sona ereceğini belirten Müftüoğlu, "Son yıllarda yol yarışlarında ülke olarak Balkan ülkelerinin önünde gidiyoruz. Avrupa ile yarışır bir durumda olduğumuzu son Avrupa şampiyonasında yarışı iyi yerde bitiren sporcumuzla gördük. Gittikçe gelişen bir bisiklet ailesi var, olimpiyatlarda bu yıl yine yer aldık. Bu yılı iyi bir şekilde geçtik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        Serik bölgesinde ilk defa bir yarış organize ettiklerini ifade eden Müftüoğlu, yarışların bölge turizminin gelişmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

        Yarışların son gününde ise 46 kilometre büyük erkekler, 33 kilometre master A ve master B, 33 kilometre bayanlar ve genç bayanlar, 26 kilometre yıldız bayanlar, 33 kilometre yıldız A, 28 kilometre yıldız B ve 41 kilometre genç erkekler kriteryum yarışları gerçekleştirilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa