Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİVAS (AA) - 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül'e Sivas Belediyesi tarafından arsa hediye edildi.

        Akgül, Rio'da grekoromen stil 98 kiloda bronz madalya kazanan Cenk İldem ile memleketleri Sivas'a geldi.

        Güreşçiler, ilk olarak Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret etti.

        Aydın, ziyarette yaptığı konuşmada, güreşçilerin Türkiye ve Sivas'a büyük onur ve gurur yaşattığını söyledi.

        Bu başarıların 15 Temmuz ruhunu daha da pekiştirdiğini vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

        "Güreş bizim ata sporumuz. Geçmişte çok büyük şampiyonlar çıkarmış bir şehir olan Sivas'ın böyle bir dönemde de şampiyonlar çıkarmış olması bizim gurur vesilemiz oldu. Altın madalyayı Sivaslı bir kardeşimizin alması bizim için ayrı bir önem taşıyor. Ben inanıyorum ki daha sonraki olimpiyatlarda, şampiyonalarda Cenk kardeşimiz de altın madalyaya ulaşacaktır. Sizler bu milletin adeta ortak değeri konumundasınız. Sizleri minderde izleyen her bir vatandaşımızın da sizlerle gurur duyduğunu biliyorum. Sizi kutluyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum. Sizleri yetiştirenleri ve üzerinizde emeği olan herkesi tebrik ediyorum."

        Akgül de olimpiyatlarda tek altın madalyanın kendisine nasip olduğunu belirterek, "Halkımızın morali çok bozuktu. Biz darbe günü kamptaydık, bizim de moralimiz çok bozuldu. Biz de kampı dağıtıp meydanlara indik, halkımızla beraber olduk." diye konuştu.

        Olaylar yatışmaya başlayınca kampa geri döndüklerini anlatan Akgül, şunları kaydetti:

        "Bu süreçte bizim de sorumluluğumuz arttı. Ülkemizin büyüdüğünü göstermemiz gerekiyordu. Bu sorumluluk ve bu bilinçle oraya gittik. Benim orada İstiklal Marşı'nı dinlettirmem gerekiyordu. Milletimizin de dualarıyla başarılı oldum. Onları utandırmadım. Madalyayı önce ülkemize sonra da Sivasımıza getirdik. Sivas güreşte tarihteki en fazla şampiyon çıkarmış şehrimizdir. Biz de bu geleneği, devam ettirmeye çalışıyoruz. Sivaslı olmaktan da gurur duyuyorum ve memleketime bu madalyayı getirmiş olmaktan da oldukça gururluyum."

        İldem ise Türk halkının başarılara ve zaferlere alışık olduğunu söyledi.

        Katıldıkları organizasyonlarda bu bilinçle hareket ettiklerini dile getiren İldem, "Altın madalya hayal etmiştim, bronz madalya oldu. Tokyo olimpiyatlarında inşallah Taha kardeşim yine altın madalya alacak. Memleketimize madalyalarla döndüğümüz için mutluyuz." dedi.

        Ziyaretin sonunda Aydın, Akgül'e Karşıyaka Mahallesi'nde bir arsanın tapusunu, İldem'e de biri tam, 8 cumhuriyet altını hediye etti.

        - Vali Gül'den şampiyonlara altın

        Akgül ve İldem daha sonra Vali Davut Gül'ü makamında ziyaret etti.

        Gül, Akgül ve İldem'in şampiyonluklarıyla gururlandıklarını dile getirerek, "Sivas'ta sizin gibi yetenekli, başarılı ve al bayrağımızı hak ettiği yerde dalgalandıran insanların çıkması, hem bu halkın yüzünü güldürdü hem gururlandırdı. Bize düşen bundan sonra Sivas'a, güreşe ve geleneksel sporlarımıza daha çok önem vermek. Keşke imkanımız olsa Sivas'ın tamamını size tapu etsek. Bizi o kadar sevindirdiniz." diye konuştu.

        Ziyaretin sonunda Gül, Akgül ve İldem'e 5'er yarım altın hediye etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa