Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, "Millete sırtımızı dönerek değil, omuz omuza, aynı kulvarda aynı ideallerle aynı düşünceyi paylaşan insanlar olarak ülkemizin geleceğini yeni baştan inşa etmenin gayreti içerisindeyiz." dedi.

        Şahin, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen "Halk Günü" toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi.

        Geleneksel hale getirdikleri toplantılarda vatandaşlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını aktaran Şahin, toplantılarda milletle vekilin buluştuğunu söyledi.

        Şahin, milletle yürümeyi kendilerine şiar edindiklerini belirterek, "Millete sırtımızı dönerek değil, omuz omuza, aynı kulvarda aynı ideallerle aynı düşünceyi paylaşan insanlar olarak ülkemizin geleceğini yeni baştan inşa etmenin gayreti içerisinde olduk. Burada da en fazla önem verdiğimiz konulardan biri de istişaredir. İstişareyi öncelemeden hiçbir şeyin başarıya ulaşacağına inanmıyoruz. Onun için milletimizle istişare için bu toplantıları gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

        Bütün entrikalara rağmen milletin her zaman yanlarında olduğunu aktaran Şahin, 15 Temmuz'da darbe girişimine şahit olduklarını kaydetti.

        Şahin, darbecilerin hesabının milletin hesabının önüne geçemediğini belirterek, şöyle devam etti:

        "Rabbim milletin dualarıyla bizlerin yanında yer aldı. Onların bedduaları da kendi başlarına gerçekten geçmiş oldu. Burada milletimizin duruşu çok önemli. O günden bugüne kadar da bu kriz dönemini yürütebilme adına başta Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız, bakanlar kurulumuz, milletvekillerimiz, yereldeki teşkilatlarımızın tamamı olmak üzere aradan geçen 2 aylık sürede dönüp geriye baktığımızda darbenin başarısızlığa uğramasıyla özellikle milletimizin hafızasında yer eden AK Parti'nin ak siyasetinin hareketinin bugün halk, millet nezdinde daha fazla kabul gördüğünü görmekteyiz. Bugün seçim olsa sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yüzde 52 destek veren bu milletimiz bugün bakıyorsunuz yüzde 70'ler civarında hatta daha da ötesinde, 'Evet yine biz başkomutanımız olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı görmek istiyoruz' diyecek noktaya gelmişiz."

        Şahin, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da yapılan mitinge dikkati çekerek, "Yenikapı ruhunu sürdürmeye çalışıyoruz. O ruhu milletimiz istediği için yakaladık. Ama o ruhu gören bazı marjinal siyasi gruplar diyebileceğimiz, yıllardır bu ülkede maalesef iktidara bir türlü kendi siyasi görüş ve düşünceleriyle halkın gönlüne taht kuramayanlar, milletin birlikteliğinden rahatsızlık duyup Yenikapı ruhunun alaşağı edilmesi için değişik entrikalar yapıyor. Ama biz ne olursa olsun bu ülkede hep beraber ülkeyi oluşturuyoruz. Herkesin milletvekiliyiz, herkesin hükümetiyiz, herkesin hizmetkarıyız. Bize oy versin vermesin her yere hizmetlerimiz yerine getirilmeye çalışılıyor. " diye konuştu.

        Şahin, 17-25 Aralık sürecinden sonra bilerek FETÖ'ye destek verenlere merhamet etmenin darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olanlara ihanet olacağını söyledi.

        Kente ikinci bir havalimanı yapılması için girişimlerinin bulunduğunu bildiren Şahin, "Malatya'daki havalimanı hem askeri hem de sivil olmak üzere kentin ihtiyacını karşılıyor ama yeterli olmuyor. Darbe girişiminden sonra askeri havalimanı olmasından dolayı sıkıntılar yaşadık. Merkeze yakın olan askeri alanların kent dışına çıkarılması noktasında çalışma var. Battalgazi Boran atış sahası var, orayla ilgili çalışma yapılıyor. Eminim oraya ikinci bir havaalanı, sivil bir havaalanı yapmakta başarılı oluruz." ifadelerini kullandı.

        AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise darbe girişimini 79 milyonun önlediğini belirterek, devletin kurumları dahil olmak üzere her yerden FETÖ yapılanmasının temizlenmesi için mücadelelerinin süreceğini kaydetti.

        Şahin, daha sonra vatandaşların sorunlarını dinledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa