Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyon Şeker Fabrikası'nın 40. işletme yılı pancar alım kampanyası açılış töreni düzenlendi.

        Fabrika Müdürü Hasan Altunkalem, fabrika bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisine bu yıl yaklaşık 400 milyon liralık katma değer sağlayacaklarını söyledi.

        Altunkalem, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal başta olmak üzere diğer siyasi parti ve sendika temsilcilerinin katıldığı törende, fabrikanın işleyişi ile ilgili bilgiler verdi.

        Fabrikanın, 2016-2017 kampanya döneminde sahasında 740 bin ton pancar üretileceğini aktaran Altunkalem, şunları kaydetti:

        "Fabrikamıza işlenen pancar olarak Ilgın Şeker Fabrikası'ndan 180 bin ton, Eskişehir Şeker Fabrikası'ndan 205 bin ton olmak üzere toplamda 385 bin ton pancar nakledilecektir. Fabrikamızda Sandıklı bölgesinde üretilen 115 bin ton pancar Burdur Şeker Fabrikası'na sevk edilecek ve toplamda 990 bin ton pancar işlenecektir. Fabrika olarak Türkiye'nin ekonomisine katma değer sağlıyoruz. İşlenecek bu pancar karşılığı 130 bin ton kristal şeker, 275 bin ton pancar posası, 40 bin ton melas üretimi hedeflenmektedir. Fabrikamız bugüne kadar üreticilerine 32 milyon 118 bin liralık katkı sağlamıştır. 2016 yılı pancar bedeli olarak yaklaşık 140 milyon lira ödeme yapılacaktır. Fabrikamızın bu yıl ülke ekonomisine sağlayacağı katma değer, yaklaşık 400 milyon liradır."

        Şeker-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Murat Karamoçu, Afyon Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdil Tıkır, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Köksal'ın da kısa bir selamlama konuşması yaptığı törende, Şeker Fabrikası'na pancarını en önce teslim eden İlyas Özdemir, Süleyman Uğur ve Uğur Soysal'a ödülleri verildi.

        Tören, kurban ve kurdele kesilmesi ile sona erdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa