Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa'nın Yunusemre ilçesinde İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

        Cemal Ergün İlkokulu'na düzenlenen törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Yunusemre Kaymakam vekili Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ile öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.

        Vali Güvençer, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerden kendine güvenen, sorgulayan, çalışan, çevre bilinci gelişmiş ve çevreyle bütünleşmiş birey olmalarını istedi.

        Fiziki şartlardan önce öğrenci velilerinin çocuklarının durumlarıyla yakından ilgilenmelerinin daha önemli olduğunu vurgulayan Güvençer, şunları kaydetti:

        "Manisa ilimizde 249 bin öğrenci 16 bin öğretmen yeni eğitim öğretim yılına başladı. Öğretmenin niteliği kalitesi, anne ve babanın okula ve çocuğa olan ilgisi eğitimin başarısını, fiziki alt yapıdan daha fazla önemli olduğunu biliyoruz. Fiziki alt yapının da önemli olduğunu biliyoruz. Bu anlamda Manisa yeterli donanıma sahip. Eksik olduğumuz birkaç konuda da, özellikle arsa problemlerini çözdüğümüzde, Manisalı hayırseverlerimizin kapılarını çalarak eksik derslik ve okullarımızın tamamlanması konusunda elimizden gelen gayreti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra çok daha fazlasıyla göstereceğiz."

        Konuşmaların ardından, şiirler okundu ve halk oyunları ekibi gösterisi yapıldı.

        Güvençer, törenin ardından okulda sınıfları gezerek, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

        İlçede eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilere Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen uyum setleri de törene katılan protokol üyeleri tarafından öğrencilere verildi.

        Güvençer, gazetecilerin taşımalı sistemde yaşanan aksaklıklara yönelik soru üzerine, sorunun kısa sürede aşılacağını, toplu taşıma araçlarıyla öğrencilerin gidip gelmelerinin zor olduğunu, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyon tarafından bu hafta içinde konunun görüşülerek öğrencilerin mağduriyetinin giderileceğini söyledi.

        - Salihli

        Salihli ilçesinde İlköğretim Haftası dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk sunuldu ve Alpaslan İlkokulu’nda tören düzenlendi.

        İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, törende yaptığı konuşmada, "Öğrenciler, okul sizlere vazgeçmemeyi, tükenmemeyi, zaman meydan okumayı öğretir. Geçmişten gelen bağı koparmamanın gerekliliğini, sorumluluklarımızı, iyiyi, güzeli, vefayı, hoşgörüyü ve sevmekten vazgeçmemeyi bize her zaman okul öğretir. Ailelerinizin gururu, Türkiye’nin umudu sizsiniz." dedi.

        Törende öğrenciler tarafından şiirler okundu ve halk oyunları ekibi gösterisi sunuldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa