Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Samsun'daki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bulunan göçmen kuşların yaşamlarının gizli kameralarla sosyal medya üzerinden dünyaya izletilmesi planlanıyor.

        Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, gazetecilere Kızılırmak Deltası'nda yapılan çalışmaları gösterdi. Yılmaz, deltanın ekosistemini devam ettirmek amacıyla çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

        Deltada göçmen kuşlar, yılkı atları, mandalar, göllerdeki balıkların hepsinin bir ekosistem içinde hareket ettiğini, bu düzenin bozulmaması için çalıştıklarını vurgulayan Yılmaz, burada tüm hayvanların birbirine ihtiyacı olduğunu belirtti.

        Ekosistemin kimyasallardan, avcılardan kurtulması, bilinçsizle yapılan zirai faaliyetler ile kentleşme gibi deltayı rahatsız edecek tüm unsurlardan kurtarmaya çalıştıklarını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:

        "Bilim insanlarından aldığımız tavsiyeler doğrultusunda çalışıyoruz. Özellikle burada yaşayan balıkçıl kuşların yaşamlarına dair ilginç detayları dünyaya izletmek istiyoruz. Bilim adamlarının uygun gördüğü alanlara gizli kameralar yerleştirerek bu doğal güzellikleri sosyal medya üzerinden dünyaya izlettirmeyi amaçlıyoruz. Ekosistemin aynı şekilde sürmesi için yaptığımız harcamaların bir bölümünü, sosyal medya üzerinden izlettirdiğimiz görüntülerden küçük paralar alarak karşılamayı, böylece deltayı ayakta tutmayı amaçlıyoruz."

        Yılmaz, deltada 352 göçmen kuş türünün bulunduğunu, bu kuşların birçoğunun endemik türler arasında yer aldığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

        "Burayı foto safariye de açmayı düşünüyoruz ama herkesin gelip kuşları üreme yaparken veya avlanırken rahatsız edeceği bir düzen kurmayacağız. Yine bilim adamlarından destek alarak kuşların üreme veya avlanma alanına doğal ve tamamen insanların görülmeyeceği yürüyüş yolu ve gözlem alanı yapacağız. Böylece burada insanlar dünyanın her yanından gelip foto safari yapabilecek. Yani deltayı turizme açarken ekosistemin de gelecek nesillere kalması ve kuş türlerinin rahatsız olmaması için büyük özen gösteriyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Samsun İlçeleri
        Tüm Samsun Haberleri
         Samsun

        Samsun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa