Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi ile Manavgat Belediyesi arasında, "Barış" temalı Taş Heykel Sempozyumu yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.

        Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz Üniversitesi Senato Salonu'nda gerçekleştirilen protokol imza törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Başkan Yardımcıları Sebahat Çevik ve Aydın Öz, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, Heykel Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özcan Özkarakoç ile Araştırma Görevlisi Ferit Yazıcı katıldı.

        Törende konuşan Gürpınar, 26 Eylül-14 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak sempozyumun uluslararası düzenleneceğini belirtti.

        Antalya'nın marka şehir haline gelmesi için üniversite-kent işbirliğinin önemine dikkati çeken Rektör Yardımcısı Gürpınar, şunları dile getirdi:

        "Üniversite ve kent işbirliği öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Üniversite olarak başta valilik, belediyeler, kaymakamlıklar olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içindeyiz. İşbirliğimizi pekiştirmek adına pek çok kamu kurumu ile protokol imzaladık. Önümüzdeki dönemde de şehrimize artı değer katacak tüm projeler için her türlü desteği vermeye hazırız."

        Sözen de doğal, tarihsel ve kültürel güzellikleriyle çok özel bir yerleşim yeri olan Manavgat'ta farkındalığı artırmak amacıyla sempozyumu düzenlediklerini kaydetti.

        Bu yıl ikincisini düzenleyecekleri sempozyumu uluslararası bir festivale dönüştürmek hedefinde olduklarını aktaran Sözen, "Bu yıl düzenlediğimiz taş heykel sempozyumunun temasını 'Barış' olarak belirledik. Yurt dışından ve yurt içinden katılan sanatçıların eser sunacağı sempozyumun Manavgat'ın tanıtımına büyük katkılar sağlayacağına eminim." ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa