Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - Batman'da "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Fotoğraf Sergisi", izlenime sunuldu.

        Fetullahçı Terör Örgütü ile irtibatının tespit edilmesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen ve ismi "15 Temmuz Şehitleri İlkokulu" olarak değiştirilen okuldaki serginin açılışını, Vali Ahmet Deniz yaptı.

        İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen sergide, darbe girişimine karşı halkın demokrasi mücadelesini anlatan, aralarında AA foto muhabirlerinin çektiklerinin de bulunduğu fotoğraflar yer aldı.

        Sergiyi gezen Vali Deniz, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi hain bir darbe girişimiyle karşılaşıldığını belirterek, "Halkımızın, milletimizin kahramanca, yürekli duruşu, Cumhurbaşkanımızın dik duruşu sayesinde darbe girişimi bertaraf edildi." dedi.

        Darbe girişiminin yaşandığı gecenin, çocukların hafızalarına yerleştirilmesi gerektiğini anlatan Deniz, ülkenin geleceği için çocukların, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle yetişmesinin önemini vurguladı.

        Tüm ülkede 15 Temmuz gecesi vatandaşların tanka, mermiye karşı durduğunu, bunlara göğsünü siper ettiğini dile getiren Deniz, buna ilişkin fotoğrafların sergilenmesinin önemli olduğunu söyledi.

        Tarihi bilmeden geleceği inşa etmenin mümkün olmadığına işaret eden Deniz, şunları kaydetti:

        "Bundan sonraki nesiller belki 50-100 yıl sonra 15 Temmuz'u bu görsellerle görecek. Atalarının, dedelerinin nasıl bir direniş gösterdiğini görecekler. 15 Temmuz gecesini hep beraber yaşadık. Geçmişte Çanakkale'deki o şanlı direnişi, şanlı savunmayı, Mehmetçik'in ölüme gidişini hep kitaplarda okuyoruz. Ama burada hep beraber yaşadık. Rabb'im böyle bir şeyi bir daha yaşatmasın. Ama hep ayakta olacağız, hep diri ve bütün olacağız. Her konuda yürekli bir duruş sergileyecek, 15 Temmuz ruhunu yaşatacağız."

        Serginin açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Batman İlçeleri
        Tüm Batman Haberleri
         Batman

        Batman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa