Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, çocukların gelişimini etkileyen psikolojik, davranışsal ve duygusal problemlerini belirleyip ortadan kaldırmak için "Oyun Terapisi" yöntemini kullanıyor.

        Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi, okul öncesi öğrenciler ve engelli çocukların, iç dünyalarındaki sıkıntılarını ve davranışlarına yansıyan sorunlarını "Oyun Terapisi" ile çözüyor.

        Oyun terapisi ile çocukların duyguları, temel ihtiyaçları, sevgi ve nefretleri, saldırganlıkları ve birçok davranışın altında yatan temel nedenleri öğrenilerek, çocukların duygusal dünyalarına giriliyor, sorunlarına yardımcı olunuyor.

        Çocukların dili, travma sonrası stres bozukluğu, anksiyete, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, öğrenme güçlüğü, sosyal içe kapanıklık, güven eksikliği, depresyon, sebebi anlaşılamayan baş ve karın ağrıları, boşanma sonrası yaşanan adaptasyon sorunları, aile içi şiddet, cinsel-fiziksel istismar, saldırganlık, davranış problemleri, tikler, bağlanma problemleri oyunla çözümleniyor.

        Haşim İşcan Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi Oyun Terapisti Emel Samancıoğlu, kullanılan oyuncakların belirli kriterler çerçevesinde özel olarak seçildiğini belirtti.

        Çocukların kendilerini en iyi ve en güzel ifade ettikleri ortamın oyun olduğunu kaydeden Samancıoğlu, "Çocuk iç dünyasını oyunla dışa vurur. Çocuğunuzun hangi oyuncağı en çok sevdiğinden tutun, kendi kendine nasıl oyunlar ürettiği, hangi oyuncak nesnesine bağlı olduğu, bize ruh sağlığıyla ve sıkıntılarıyla ilgili çok önemli ipuçları verir. Örneğin çocuk oyun eviyle oynarken aile içi dinamikleri yansıtırken, hayvanlarla oynadığında arkadaş ilişkileriyle ilgili yaşadıklarını ortaya koyabilir. Hayvanları dizerken koyduğu şekil ile aile içinde yaşadığı sıkıntılar tespit edilebilir." ifadelerini kullandı.

        Samancıoğlu, oyun terapisinin bilinç dışı sıkıntıları da ortaya çıkarabildiğini vurguladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa