Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Darende ilçesini ziyaret ederek, bazı incelemelerde bulundu.

        Kızılay ve beraberindeki heyet, Darende Kaymakamlığı ile belediyeyi ziyaret etti.

        İlçede kız öğrenciler için kiralanan yurt binasında incelemelerde bulunan Kızılay, daha sonra Darende Bekir Ilıcak Meslek Yükselokulu'nda inceleme yaptı.

        Kızılay, meslek yüksekokulunu ziyaretinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksekoku'nu 4 yıllık süreçte açacakları yeni bölümlerle güçlendirmeyi hedeflediklerini belirtti.

        Darende'ye daha güçlü bir üniversite desteği vermek istediklerini ifade eden Kızılay, şunları söyledi:

        "Okulumuz kız öğrencilerinin yıllardır yaşadıkları barınma sıkıntısını çözerek işe başladık. Aslında Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun kız ve erkek yurdu açmasını çok arzu ettik, girişimlerde bulunduk fakat Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenci sayısını az bularak yurt açmak istemedi. Biz de bu ihtiyacı kendimiz karşılamayı planladık. Daha sonra bir yurt binası kiralayarak 60 yatak koyduk. Bina 120 kapasiteye çıkabilecek düzeyde, burada hiçbir kız öğrencimizin yurt talebini geri çevirmeyecek şekilde hazırlık yapıyoruz."

        Kızılay, okulda halen inşaat, gıda ve optisyenlik bölümlerinde 340 öğrenciye öğretim verildiğini belirterek, "Gelecek yıl harita kadastro bölümüne öğrenci alınmasına bayramdan önceki hafta senatoda karar aldık. Gelecek yıl inşallah bu bölümümüz öğrenci alacak. Yeni bölümler açmaya devam edeceğiz." dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Malatya İlçeleri
        Tüm Malatya Haberleri
         Malatya

        Malatya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa