Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kentte görevden uzaklaştırılan 493 kamu görevlisinin Olağanüstü (OHAL) Hal Bürosuna itiraz dilekçesi verdiğini belirtti.

        Vali Güvençer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Manisa'da görevden uzaklaştırılan ya da ihraç edilen kamu görevlilerinin itirazlarını OHAL Bürosu bünyesindeki Değerlendirme Komisyonu'na iletmeye başladığını söyledi.

        Güvençer, "Bugün itibariyle 493 kişi, itiraz dilekçesini Olağanüstü Hal Bürosuna ulaştırmıştır. Kuvvetle muhtemel, görevden uzaklaştırılan, ihraç edilen personelin bütününe yakını dilekçe verecektir. Olağanüstü Hal Biriminde dosyalanacak, Valilik bünyesinde kurulan komisyonlarda ön değerlendirmeden geçirilecek ve sonrasında ilgili bakanlıklara itiraz dilekçeleri ulaştırılacak. Mevzuatla ilgili kısıtlayıcı bir süre yok. Bu sürenin uzayacağı anlamına gelmez, olabilen en kısa sürede değerlendirilip, dosyalanıp, itiraz dilekçeleri ilgili bakanlıklara gönderilecek." diye konuştu.

        Manisa Valiliği OHAL Bürosundan yapılan açıklamada, kent genelinde 982 kamu görevlisinin görevinden uzaklaştırıldığı, bin 445 kamu görevlisinin de ihraç edildiği açıklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Manisa İlçeleri
        Tüm Manisa Haberleri
         Manisa

        Manisa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa