Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'da, yaz aylarında içme suyu sıkıntısı çeken mahallenin problemi, Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüldü.

        Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Yatağan İlçesi Alaşar Mahallesi Topallar Deresi mevkisinde yaz aylarında yaşanan su sıkıntısının ortadan kaldırılması için çalışma başlattı.

        Yürütülen çalışmalar sonucunda, Yumaklı isale hattından 700 metre ek hat çekilerek, mahallenin sus sıkıntısı giderildi.

        - Adak kurbanı kestiler

        Su sorunun çözülmesi için yıllardır çaba harcayan mahalle muhtarı Şuayip Özbek, mahallelerinin suya kavuşmasının ardından adak kurbanı kesti.

        Özbek, kış aylarında mevcut suyun mahalleye yettiğini, ancak yaz aylarında çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti.

        İki yıl önce muhtar adayı olduğu zamanlar mahalle halkına su getireceğine dair söz verdiğini ancak İl Özel İdaresi döneminde çok uğraşmasına rağmen sonuç alamadığını anlatan Özbek, "Yıllardır mahalleme su getirebilmek için uğraşıyorum. Ancak bir türlü olmadı. Muğla'nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte MUSKİ Genel Müdürlüğü’ne dilekçe verdim. MUSKİ de dilekçemi hemen dikkate alarak gerekli çalışmaları başlattı. Şu anda yıllardır özlem duyduğumuz suya kavuştuk. MUSKİ'nin sayesinde bundan sonra yaz kış demeden düzenli bir suyumuz olacak." dedi.

        Mahalle sakinlerinden Neriman Barut ise su olmadığı için yıllardır taşıma suyla ihtiyaçlarını gidermek zorunda kaldıklarını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa