Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Türk Hava Kurumu (THK) ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliğiyle düzenlenecek Uluslararası Karain Fly-in etkinliği, 24 Eylül Cumartesi günü Antalya'da yapılacak.

        Döşemealtı ilçesindeki THK Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, ilçenin Antalya'nın geleceği olduğunu, konumu, rutubetin az olması, organize sanayi bölgesinin etaplarının devreye girmesi, kuzey ve batı çevre yolunun ilçeden geçiyor olmasının bunda en önemli etken olduğunu belirtti.

        Döşemealtı'nın insanlık tarihi ile yaşıt bir yerleşim birimi olduğunu ifade eden Baygül, "Havaalanına ismini veren Karain, dünyanın en eski mağarası. Kazı yapan ekipler, orada yaşamın insanlık tarihi ile başladığını söylediler. Karain dünyada benzeri olmayan bir turizm destinasyonu olabilir ama yeterli tanıtımımız yok. Antalya, Türkiye'nin turizm başkenti. Turizmde de çeşitlilik çok önemli. Dolayısıyla buna bir katkı olarak havacılığın katılmasında, BAKA'nın ve valimizin destekleri sayesinde buradaki projeler ufkumuzu genişletmemizi sağladı." dedi.

        Baygül, THK Karain Meydanı'nın havalimanına dönüştürülmesini düşündüklerini vurgulayarak, "Pist uzunluğunun 3 bin metreye uzatılabilmesi durumunda, Antalya Havalimanı'na alternatif veya Organize Sanayi Bölgesi'nin yüklerini taşıması için kargo havalimanı olabilir. Bunun alt yapısını hazırlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

        - "Antalya'da ilk defa yapıyoruz"

        THK Antalya Şubesi Başkanı Vasıf Yüceliş de Karain Havaalanı'nın 1997 yılındaki Birinci Dünya Olimpiyatları'na ev sahipliği yaptığını anımsatarak, yapacakları festivalin heyecanını 20 yıl önce de yaşadıklarını söyledi.

        Yüceliş, Türkiye'deki tüm havacılık tutkunlarını, sivil, amatör ve sportif havacılığın kalbinin attığı THK Karain Havaalanı'na davet ederek, gökyüzündeki şenliğe Antalyalıların da ortak olmasını temenni ettiğini belirtti.

        Son 6 yıldır THK Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezinde 5 festival yaptıklarını anlatan Yüceliş, "Karain Fly-in organizasyonu ABD'de ve Avrupa'da çok sık yapılan organizasyonlardandır. Antalya'da ise ilk defa yapıyoruz. Bulgaristan, Polonya, Fransa, Almanya, KKTC ve ABD'den uçaklar gelecek. Ülkemizde amatör pilotluğun gelişmesi için bir vesile yaratacağız. Amacımız, çeşitli ülkelerdeki ve ülkemizdeki pilotların bir araya gelerek birikimlerini paylaşmalarını sağlamak. Havacılığa meraklı olan halkımız etkinliğe katılarak, uçaklarla fotoğraf çektirebilecekler." diye konuştu.

        - "6 ülkeden 70 pilot katılacak"

        BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci, BAKA'nın turizmi çeşitlendirmek ve nitelikli sektörlerin bölgede gelişimini sağlamakla görevli olduğunu belirterek, bu kapsamda düzenlenecek etkinliğin havacılığı daha geniş kitlelere yaymak, havacılık eğitim faaliyetlerinin gelişimini sağlamak ve alternatif bir turizm kaynağı oluşturmak amacını taşıdığını söyledi.

        Etkinliğe AOPA (Aircraft Owners and Pilot Associations) Başkanı Jelev Marinov'un da aralarında bulunduğu 6 ülkeden yaklaşık 70 pilotun katılacağını açıklayan Madenci, "Sportif havacılık yılda 40 milyon dolarlık hacmiyle ekonomiye katkı sağlarken, büyük bütçeli harcamaları da beraberinde getiriyor. Kitle turizmi için bölgemize gelen ve ortalama harcama alışkanlıkları 800 dolar seviyesinde olan turistlerin ötesinde, sportif havacılık için gelen turistler binlerce dolar harcama yapmaktadır." dedi.

        - Etkinlikte akrobasi gösterisi yapılacak

        Kaptan pilot Oğuzhan Yararcan'ın kendisine ait akrobasi uçağıyla gösteri yapacağı festivalde, yerli ve yabancı pilotlar da özel gösteriler sunacak. Gyrocopter pilotu Emre Koç da katılımcılarla uçuş etkinliği gerçekleştirecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa