Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARAMAN (AA) - 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen Muhammet Yalçın'ın ailesi 15 Temmuz Şehit Muhammet Yalçın Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti.

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi Ankara’da şehit düşen Muhammet Yalçın'ın (22) ailesi, şehidin adının verildiği okulu ziyaret etti.

        FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığına devredilen ve 15 Temmuz Şehit Muhammet Yalçın Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi adı verilerek yeniden eğitim ve öğretime açılan liseyi, şehidin Babası Selahattin, Annesi Safa, Ablaları Kader ve Ayşe ile kardeşi Yasin Yalçın ziyaret ederek öğrencilerle buluştu.

        Karaman Valisi Süleyman Tapsız, yaptığı konuşmada, şehidin ismini okulda yaşatacaklarını söyledi.

        "Bu okul bundan sonra 15 Temmuz Şehit Muhammet Yalçın Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu." diyen Tapsız, şunları kaydetti:

        "Bugün hem sevinçli hem de hüzünlüyüz. Sevinçliyiz şehidimizin ismi okulda yaşatılacak, milletin okulu yine milletin okulu oldu bir de bu özelliği var. Bu büyük okulumuza 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde F16'lardan atılan bombalar sonucunda şehit olan değerli kardeşimiz Muhammet Yalçın'ın adını verdik. Milli Eğitim Müdürümüzle beraber istişare ettik ve bu okula bu isim yakışır dedik."

        Konuşmaların ardından şehidin fotoğrafının ve öz geçmişinin bulunduğu Muhammet Yalçın köşesi açıldı. Burada Anne Yalçın, şehit oğlunun fotoğrafını öperek "aşkım aşkım, ay yüzlüm benim, aslan oğlum" diyerek gözyaşlarını tutamadı. Anneyi, Baba Yalçın teselli etti.

        Daha sonra lise öğrencileri aileye okulun resminin bulunduğu tablo hediye etti. Aile, sınıfları gezerek okul hakkında bilgi aldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karaman İlçeleri
        Tüm Karaman Haberleri
         Karaman

        Karaman

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa