Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ (AA) - AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, emekliliği geldiği halde prim borcu nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur'luların yapılandırma imkanıyla az ödeme ve uzun vadeli taksit kolaylığıyla emekli olabileceklerini söyledi.

        Partisinin Pamukkale İlçe Teşkilatı toplantısına katılan Tin, prim borcu nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur'lulara kolaylık sağlayan düzenleme hakkında bilgi verdi.

        Prim borcu nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur'luların yürürlüğe giren af yasasıyla prim borçlarını yapılandırabileceklerini ifade eden Tin, şunları söyledi:

        "Bağ-Kur'lular 30 Haziran'a kadar olan prim borcunu daha az ödemeyle ve düşük faizli kredi imkanlarıyla ödeyerek prim, yaş ve yıl şartlarını tamamladığında hemen emekli olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'na ekim ayı sonuna kadar yapılandırma için müracaat edilmesi halinde prim borçları yapılandırma kapsamında yeniden hesaplanacak. Ana paranın tahsilinden vazgeçilmeyecek, ancak gecikme zammı ile faizi silinecek, bunun yerine yurt içi enflasyon oranları esas alınarak belirlenen tutar ödenecek. Prim borçları azalacak ve peşin ödemede ise gecikme zammının yüzde 75'i silinecek. Prim borcunu yapılandırma kapsamında ödemek isteyenlere Ziraat Bankası üzerinden herhangi bir teminat alınmadan kredi imkanı sağlanacak. Kredinin geri ödemesi ise taksitler halinde iki ayda bir ödeme planıyla emekli maaşıyla yapılacak. Emeklilik için şartları taşıyanlardan peşin ödeyenler hemen emekli olacak."

        Yeni düzenleme kapsamında Türkiye genelinde yaklaşık 300 binden fazla kişinin emeklilik hakkı elde etmesinin beklendiğini belirten Tin, "Emekliliği geldiği halde prim borcu nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur'lular yapılandırma imkanıyla az ödeme ve uzun vadeli taksit kolaylığıyla emekli olabilecek. Bu düzenleme kapsamında tarım yani çiftçi Bağ-Kur'u olanlar, vergi kaydı olan esnaflar, şirket ortakları ve muhtarlar faydalanabilecek." diye konuştu.

        AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Hasan Aracı, milletvekili Tin'e toplantıya katılımından dolayı teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa