Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Suriye'nin Halep kentinde ateşi çıkan çocuğunu götürdüğü hastanenin savaş uçaklarıyla bombalanması sonucu sağ bacağı kopan 28 yaşındaki Mune Ekrem, protez bekliyor.

        İç savaştan kaçarak eşi ve 3 çocuğuyla Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde tek odalı bir eve sığınan Ekrem, yaklaşık 3 yıl önce rejim güçlerince bombalanan hastanede bacağını kaybetmenin acısını yaşıyor.

        Protezle de olsa yürüyebilme hayali kuran Ekrem, kendisine uzanacak yardım eli bekliyor.

        Ekrem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı olayın ardından uzun süre tedavi gördüğünü, Türkiye ve Suriye'de 4 ameliyat geçirdiğini söyledi.

        Ateşi çıkan çocuğunu tedavi amacıyla götürdüğü hastanenin bombalanmasıyla hayatlarının kabusa döndüğünü anlatan Ekrem, "Şiddetli patlamaların ardından göz gözü görmüyordu. Çocuğum sağ salim kurtuldu, buna binlerce kez şükrediyorum. Ben kendime geldiğimde başka bir sağlık merkezinde gözümü açtım. Uzun süre komada kalmışım. Suriye'de 3 ameliyat geçirdim ve sağ bacağımı kaybettim." diye konuştu.

        Ekrem, can güvenlikleri için Türkiye'ye geldiklerini aktararak "Bize kapılarını açan Türk halkına sonsuz teşekkür ediyoruz. Burada da bir ameliyat daha geçirdim. Ev işlerini güç de olsa yapıyorum, eşim de zaman zaman yardımcı oluyor. İnşallah bana protez bacak takılırsa hayatımı daha rahat yaşayacağım. Bunun için yardım bekliyorum." dedi.

        Akrabalarının yardımıyla Reyhanlı'da tek odalı evde yaşamlarını sürdürdüklerini anlatan Ekrem, komşuları ve hayır kuruluşlarının de kendilerine destek olduğunu kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Hatay İlçeleri
        Tüm Hatay Haberleri
         Hatay

        Hatay

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa