Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KONYA (AA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir üretici, sebze bahçesinde tanesi bir kilogramı geçen domatesler üretti.

        Sebze üreticisi Ahmet Al, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli olduktan sonra memleketi olan ilçeye bağlı Bademli Mahallesi’ndeki bahçesinde değişik ürünler yetiştirmeye başladığını söyledi.

        Bahçesinde gübre kullanmadan organik sebzeler ürettiğini, özellikle yetiştirdiği domateslerin arasında ağırlığı 1 kilonun üzerindeki domatesleri görenlerin şaşırdığını dile getiren Al, şunları kaydetti:

        "Tamamen organik tarıma dayalı yöntemler ile domates ve diğer sebzeleri bahçemde yetiştirmenin gayreti içerisindeyim. Bunlardan birisi de yerli domates üretimi. Zamanının büyük bölümünü geçirdiğim bahçemde iriliği ile dikkat çeken bir domatesi görünce kopardım. Fotoğraflarını çekerek bir süre sakladım. Kişisel sosyal medya hesabından da paylaşınca ilgi çekti. Çok güzel bir tadı var. Tarttığımda bir kilo 50 gram ağırlığına sahip olduğunu gördük. Bu iriliğe yakın bir çok domates var."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa