Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Mersin'in Silifke ilçesinde çeltik hasadına başlanırken, 10 bin dönüm alandan 5 bin 500 ton ürün hasadı bekleniyor.

        Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, yaptığı yazılı açıklamada, çeltik üretiminin genellikle Göksu Deltası'nda bulunan Silifke'ye bağlı Kurtuluş, Sökün, Burunucu, Gülümpaşalı ve Ulugöz mahallerinde yapıldığını belirtti.

        Daha önceki yıllarda 15-20 bin dönüm arazide yapılan üretimin son birkaç yılda 10 bin dönüme kadar düştüğünü ifade eden Doygun, toplam alandan bu yıl 5 bin 500 ton ürün beklendiğini belirtti.

        Silifke çeltiğinin lezzeti ve kalitesiyle damaklarda farklı bir yere sahip olduğunu aktaran Doygun, şöyle devam etti:

        "Silifke'de ovada üretilen çeltiğin güvenilirliği ve kalitesi Türkiye genelinde ispatlanmıştır. Toprak yapısı ve toprağın tuzluluk oranı, pirincin kalitesini ve lezzetini artırmaktadır. Hasadına başladığımız çeltikler, üreticiler tarafından boş alanlarda kurutulması işlemine devam ediyor. Kurutulan ürünler sergen denilen alanlardan kamyonlara yüklenerek fabrikalara işlenmeye gönderiliyor."

        Doygun, bu yıl çeltiğin kilosunun 1,20 kuruş ile 1,40 lira arasında olduğunu belirterek, "İlçemizde çeltik alanlarının gelişmesi ve verimin artırılması için çiftçilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Dileğimiz fiyatların da daha iyi olması yönünde." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Mersin İlçeleri
        Tüm Mersin Haberleri
         Mersin

        Mersin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa