Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu'daki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, siviller ve güvenlik güçlerinin yanı sıra siyasetçilere yönelik saldırı gerçekleştiren terör örgütü PKK'yı lanetledi.

        Bölgedeki siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Türkiye'deki huzur ve güven ortamını baltalamaya yönelik hain saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK'nın siviller ve güvenlik güçlerinin yanı sıra siyasetçileri de hedef alan saldırılarını kınadı.

        AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Kasım 2015'teki Milletvekili Genel Seçiminde AK Parti Hakkari 1. sıra adayı olan Ahmet Budak'ın terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edildiğini hatırlattı.

        PKK'nın dağda yaptığı terör faaliyetlerini şehirlere indirdiğini, vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini tehdit ettiğini belirten Taşkesenlioğlu, "Suruç katliamından hemen sonra başlayan huzur ve demokrasi operasyonuyla devlet ve hükümet olarak bölgedeki asayiş ve güvenliği sağlayabilme adına çok başarılı faaliyetler yürüttük. Yapılan başarılı operasyonlarla terör örgütünün şehir yapılanmalarında ciddi zaiyatlar verildi." dedi.

        Taşkesenlioğlu, PKK'nın aldığı bu darbeler sonucu kendi tabanına "ben buradayım, hala ayaktayım" mesajı verebilmek için sansasyonel eylemler yapmaya başladığını dile getirerek, özellikle siyasilere yöneldiklerini anlattı.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da saldırı düzenlendiğini anımsatan Taşkesenlioğlu, "Bundan sonra da PKK bunları yaparak siyasilere 'ben güçlüyüm, gerekirse senin de canına kastederim, sen de yolumdan çekil' demek istiyor. Biz biliyoruz ki siyasi anlamda yakaladığımız Yenikapı ruhuyla da birlik ve beraberliğimizle PKK terör örgütüne karşı tek vücut olarak siyasi anlamda da mücadele veriyoruz. Bizi yıldırmaya çalışacaklar ancak devletin hangi kademesinde görev yaparsanız yapın doğru işi yaptıktan sonra yanlış yapanların da ayaklarına basmış oluyorsunuz. PKK da bunu yapmaya çalışıyor ama şunu bilsinler ki hangimizin canına kast ederlerse etsinler bu yola çıkınca halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için gayret ediyoruz." diye konuştu.

        Taşkesenlioğlu, TBMM'nin tatilde olması dolayısıyla milletvekillerinin saha çalışmalarına devam ettiğine dikkati çekerek, "Kişisel güvenlik tedbiri almıyorum. Hangi bölgeye gidersem gideyim klasik anlamda yol güvenliği dışında ekstra bir güvenlik önlemi almıyorum. Çünkü ben vatandaşımın kendisini nasıl koruyorsa kendi yanında olan birini de aynı şekilde koruyacağına inanıyorum. Vatandaşımın güvenliği çok daha önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

        Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve Doğu Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye'nin AK Parti kadrolarıyla kalkınmasının hızlandığını vurguladı.

        PKK'nın özellikle AK Parti'yi hedef aldığını ifade eden Sekmen, şunları söyledi:

        "Son zamanlarda terör örgütü üzerinde büyük baskılar var, ihbarlar var, bir yıldırma söz konusu. AK Parti milletvekili adayımızı bayramlaşma bahanesiyle evine gelip şehit ettiler. Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye artık cumhurbaşkanı, başbakanı ile sorumluluk alan, olaylara yön veren bir Türkiye. İstiyorlar ki bu olaylara karışmasın, ses çıkarmasın, kalkınma yapmasın. Ülkenin gelişmesini hedefliyorlar. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun cazibe merkezi olması için açıklanan teşvik paketi de örgütü rahatsız etti. Korkunun ecele faydası yok, bu kalkınma hamleleri devam edecek."

        - Kars

        AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey de ülkeyi bölmek isteyen iç ve dış güçlerin boş durmayarak hainliklerine devam ettiğini belirterek, "Ülkemizde maalesef iç ve dış mihraklar, hainler var, bu hainler durmuyorlar, ülkemizin memleketimizin içerisindeki terör örgütü PKK, FETÖ, DAEŞ ve diğer terör örgütlerinin hepsi güçlerini kaybedince, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanımız Binali Yıldırım'ın dik duruşlarıyla güvenlik güçlerimizin iyi çalışmasıyla paramparça oldu." dedi.

        AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın da PKK'nın hain saldırılarını kınadıklarını dile getirdi. "Kağızman ilçesinde suçsuz, günahsız bir çobanın öldürüldüğünü biliyoruz." diyen Çalkın, "Biz bu ülkenin milletin, vatanın varlığı için tıpkı askerlerimiz, polislerimiz gibi devletin her kademesinde hizmet eden insanlar gibi biz de siyasette bu ülkeye hizmet edeceğiz, bizi kimse geri çeviremeyecek." ifadesini kullandı.

        - Iğdır

        İlim Yayma Cemiyeti Iğdır Şube Başkanı Nevzat Acil, terör örgütlerinin amaçlarına ulaşmak için korku ve tehditlere başvurduğunun ve bu tür çirkin politikalarla hedeflerine ulaşamayacaklarının altını çizdi.

        Yaşanan terör olaylarına rağmen Türkiye'nin bölgenin bir numara gücü olduğunu belirten Acil, "Terör örgütü kamu düzenini bertaraf ederek huzursuz ve güvensiz bir ortam oluşturmak, masum sivil insanları canına kastedip bir korku toplumu oluşturmak, devletimizin bekasına ve milletimizin selametine göz dikmiştir. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne, vatandaşlarımızın bu topraklara olan samimiyetine, bağlılığına tahammül edemeyen terör örgütünün eylemlerini canice işleyerek bölgede tek tip insan modeli oluşturmaya çalışmaktadır." diye konuştu.

        Acil, Terör örgütü ve yandaşlarının kendileri gibi düşünmeyene yaşam hakkı tanımadığını kaydederek, şöyle devam etti:

        "Büyük katil devletlerin bölgedeki taşeronluğunu yapan bu kiralık katillerin, döktükleri kanda boğulmalarını diliyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin 2023 hedeflerine ulaşabilmek için yapmış olduğu yatırımları bölge ayırtmaksızın ülkenin her noktasına eksiksiz ulaştırma gayretindedir. Bu azim ve gayretleri doğrultusunda ülkemizin müessir medeniyetler seviyesine ulaştırmaya çalışan hükumetin önünü ve hızını kesmek için ülkemizin başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere ülkenin her bölgesinde yapmış oldukları bu vahşi terör eylemlerini şiddetle kınıyoruz. Milletin bu terör eylemleriyle korkacaklarını umanların 15 Temmuz'da fazlasıyla ders çıkarmış olmaları gerekir."

        - Erzincan

        AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut ise terör örgütlerine karşı milletten aldıkları destekle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

        Bulut, ülkenin 30 yıldır terör örgütü PKK ile mücadele ettiğine işaret ederek, "Yıllardır yapılmadık bir şey kalmadı ama maalesef bir türlü sonuçlandıramadık. Son zamanlarda hükümetimizin almış olduğu kararlar ve kararlı uygulamaları üzerine fazla gitmesi, tabii terör örgütü de artık amacına erişemeyeceğini anlaması üzerine artık ferdi kişisel eylemlere başladı. Canlı bombalar göndermek halkı tehdit eden, huzursuz eden ve siyaseten etkili olup teröre karşı mücadele veren siyasi partilerde ki insanları yıldırmak ve siyasi desteği bu kararlı tutumun arkasından çekmek adına yapılan bir olaydır." ifadelerini kullandı.

        Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Sarak da şu değerlendirmeyi yaptı:

        "Adı ne olursa olsun, tüm terör örgütleri, devlete başkaldıran tüm hainler, vatanımızı ve milletimizi bölmek isteyen, bizi birbirimize düşürmek için içimizde türlü oyunlar çeviren, bunlarla da yetinmeyip hem siyasi temsilcilerimize hem de vatandaşlarımıza yönelik onların can güvenliğini tehlikeye atarak huzur bozmak isteyenlerin tamamı hain odaklardır. Bunlar son çırpınışlarını yaşadıklarının farkına varmış olacaklar ki bu tür saldırılarla kendilerini var saydırmaya çalışıyorlar ancak biz onları yok sayıyoruz her zaman da yok sayacağız. Vatanına, milletine, yaşadığı ülkeye ihanet eden bizden değildir, olamaz.”

        - Ardahan

        Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, terör için yapılacak bir yorum olmadığını söyledi. "Terörün hangi yeri doğru olur ki" sorusunu yönelten Köksoy, "Terörist sonuçta. Buradaki durum ve eylem, tamamen AK Parti Hükümeti'nin kararlı uygulamalarından, duruşundan kaynaklanan rahatsızlıktır. Başka bir şey yok. Terör için yapılacak bir yorum yok. Karşısında topyekun, milletçe durmamız gereken ve lanetlememiz gereken bir durum. Bu şekilde baş etmiş olacağız." dedi.

        AK Parti Ardahan İl Başkan Vekili Hikmet Görmüş ise teröre karşı geri adım atmadıklarını ve bundan sonra da atmayacaklarını dile getirdi.

        Gerektiğinde canını vermeye hazır olduklarını vurgulayan Görmüş, şunları kaydetti:

        "Bu saldırılar, devletimiz ve hükumetimizin kararlı duruşundan kaynaklanan bir durum, bir eylemdir. Gerek içte ve gerekse de dışarıda hükümetimizin tavrı bellidir. Bu tavırda geri adım atılmayacaktır. Bu nedenle terör hırçınlaştı. Bu nedenle çirkin yüzünü gösterdi. Gerçi yüzü her zaman çirkin olmuştur. Bundan kimsenin şüphesi yoktur. Çünkü bu kadar kalleş ve bu kadar da hindirler. Çünkü millet için yapılanları hazmedemiyorlar. Dolayısıyla siyasilere zarar veriyor. Bu haince bir saldırıdır. Bunlar ne yaparsa yapsın, çekinmemiz ve korkumuz olmadı, olmayacak. Öyle bir durum olsaydı, bugün bu ülke tarih yazmazdı. Bunun da böyle bilinmesini isteriz. Bu ülke bizim, bu millet bizim, biz bu ülke ve bu millet için gerektiğinde canımızı vereceğiz. Tarih yazmaya da devam edeceğiz. Hizmetler ortada, kimse bizim hizmet yapmamıza engel olmayacak."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kars İlçeleri
        Tüm Kars Haberleri
         Kars

        Kars

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa