Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KARS (AA) - Kars'ın Kağızman ilçesinde dün güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, doğum gününde şehit düşen Uzman Çavuş Ahmet Ece için tören düzenlendi.

        Kars İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu katafalka konuldu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehidin öz geçmişi okundu ve dua edildi.

        Törende, şehidin yakınları ile eşi Neslihan Pak Ece, gözyaşlarına hakim olamadı.

        Elinde şehidin gömleği ve düğün fotoğrafları bulunan Neslihan Pak Ece, "Ahmet'im ben nasıl götüreceğim seni. Vallahi de bu çok erkendi yakışmadı sana. Ben senden razıydım, Allah senden razı olsun. Şehit cenazelerini televizyonlardan görüyordum, bilmiyordum böyle olacağını, başımıza geleceğini bilmiyordum." diyerek gözyaşı döktü.

        Helallik alınmasının ardından tekbirler eşliğinde cenaze nakil aracına taşınan şehidin naaşı, toprağa verilmek üzere memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine uğurlandı.

        Törene, Kars Vali Vekili Mehmet Halis Aydın, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Bilgir, 14 Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Serdar Güngör, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kağızman Kaymakamı Musa Üçgül, polis ve askerler katıldı.

        Kars'ın Kağızman ilçesi Çemçe-Madur bölgesindeki dağlık alanda dün PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Uzman Çavuş Ahmet Ece, doğum gününde şehit olmuştu. Operasyon kapsamında, 4 terörist etkisiz hale getirilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kars İlçeleri
        Tüm Kars Haberleri
         Kars

        Kars

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa