Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP/HALEP (AA) - KEREM KOCALAR - Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Cerablus ve çevresinde kritik noktaları ele geçirmek üzere çatışmalara giren Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı askerler, terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen bölgedeki küçük savaş mağdurları ile futbol oynayarak, hasret kaldıkları çocukluklarını yaşamalarına katkı sağlıyor.

        Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, ÖSO, ilerleyişini sürdürüyor. Sivil halka zarar vermeden, bölgeyi temizleyen ÖSO, halkın desteğini de arkasına alıyor.

        Terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen bölgelerdeki halkın her fırsatta bağrına bastığı ÖSO askerleri, yanlarında getirdikleri oyuncakları çocuklara dağıtıyor. Terör nedeniyle yaşıtları gibi koşup oynayamayan Cerabluslu çocuklar, ÖSO'da görevli askerlerin dağıttığı topların peşinden giderken sevinç çığlıkları atıyor.

        - "Türk kardeşlerimiz imkan sağladı"

        ÖSO'ya bağlı Sultan Murad Tümeni askerlerinden İbrahim Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeyi DAEŞ'ten temizlemek için çalıştıklarını söyledi.

        Teröristlerle çatışırken halk ile de yakından ilgilendiklerini ifade eden Hüseyin, "Türkiye'deki kardeşlerimiz, bizim için elinden gelen desteği sağlıyor. İMKANDER sağ olsun bölgedeki çocuklar için top göndermişti. Bugün bunları dağıttık. Çocuklar, uzun zamandır çocukluklarına hasretti. Şimdi her geçen gün daha fazla çocukluklarını yaşayacak. Bize bu imkanı sağlayan Türkiye'deki kardeşlerimizden Allah razı olsun." diye konuştu.

        Küçük iç savaş mağdurları ile güzel vakit geçirme imkanı buldularını dile getiren Hüseyin, cephedeki stresi çocuklarla atma imkanı bulduklarını kaydetti.

        Suriyeli 8 yaşındaki Ebu Hasan da Cerablus özgürleşmeden önce ailesinin evden dışarı çıkmasına çok fazla izin vermediğini belirterek, "Uzun zamandır top da oynamıyordum, bugün askerlerle top oynadım. Benim de bir topum var. Arkadaşlarımla daha çok oynayacağım." dedi.

        Suriyeli 11 yaşındaki Mahmud Cemal ise artık sokaklarda arkadaşlarıyla daha rahat top oynayabildiğini söyledi.

        Öte yandan Cerablus merkezinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yaptırılan park da ilgi görüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa