Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - ALİ RIZA AKKIR - Çin'de evlendikten sonra tatil için Türkiye'ye gelen Hchao Shi ile Ywei Wang, gelinlik ve damatlıkla Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuş yaptı.

        Çinli Hchao Shi (31) ile eşi Ywei Wang (31), iki hafta önce yapılan düğünlerinin ardından tatil için Fethiye Ölüdeniz'e geldi.

        Arkadaşlarının tavsiyesi üzerine yamaç paraşütü yapmaya karar veren çift, yanlarında getirdikleri gelinlik ve damatlığı giyerek Babadağ'a çıktı.

        Bin 800 metre yüksekliğindeki pistte uçuş hazırlıklarını tamamlayan gelin Hchao, Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız, damat Ywei ise yamaç paraşütü pilotu Şenol Arat ile tandem uçuş yaptı.

        Paraşütlerinin altında Çin bayrağı dalgalanan damat ve gelin, Belcekız Plajı'na indi. Çiftin inişi, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

        Üniversitede okurken Türkçe öğrenen ve tercümanlık yapan gelin Hchaoi, AA muhabirine, hayatında ilk kez yamaç paraşütüyle uçtuğunu söyledi.

        Uçuştan önce çok korktuğunu ve heyecanlandığını dile getiren Hchao, "Tatil için buraya geldikten sonra bir arkadaş yamaç paraşütünü tavsiye etti. Bunun çok güzel bir fikir olduğunu düşündük. Gelinlik ve damatlık da yanımızdaydı. Biz de gelinlik ve damatlıkla uçtuk, havada fotoğraf çektirdik. Çok güzeldi." dedi.

        Gökyüzünde uçmanın "inanılmaz bir duygu" olduğunu belirten Hchao, herkese hayatlarında bir kez olsun yamaç paraşütü yapmalarını tavsiye etti.

        - "Heyecan verici ve güvenli"

        Damat Ywei ise havada kuş gibi uçmanın çok güzel bir duygu olduğunu kaydederek, "Çok heyecan verici bir aktivite. Aynı zamanda çok güvenli. İlk kez Türkiye'de yaptık. Bu eşsiz manzarada bu mutlu günümüzü ölümsüzleştirdik. Bizimle ilgilenen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        Yıldız da Babadağ'ın yamaç paraşütünde dünyanın en gözde yerleri arasında bulunduğunu vurguladı.

        Babadağ'dan uçuş yapanların, dünyanın en güzel manzarasıyla karşılaştığını belirten Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

        "Gökyüzünde çok farklı aktiviteler yapabiliyoruz. Hayvanları uçuruyoruz, bedensel engellileri uçuruyoruz. Bunların yanında son moda ise gökyüzünde damat ve gelinlerin uçması. Bunun için dünyanın birçok yerinden insanlar Ölüdeniz'e geliyor. Gelinlik ve damatlıklarını giyen çiftler, gökyüzünde yan yana geliyor. Bazıları gökyüzünde birbirine evlenme teklifi ediyor. Bunlar da buranın ekstra güzellikleri oluyor."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Muğla İlçeleri
        Tüm Muğla Haberleri
         Muğla

        Muğla

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa